“Бандитски ъндърграунд”

Бандитски ъндърграунд” от Валери Каришев е книга за ценителите на сериозното криминално четиво. На границата на документалната проза книгата представя герои, в които ще открием познати лица от съвременната криминална хроника  у нас. Това са агентите под прикритие, които толкова се вживяват в двойствената си роля, че в един момент стават мишена и на двамата си господари.

Бившият офицер от Руската армия Андрей Голиков оглавява бандитска групировка в Уралск. Действайки по свои правила, постепенно навлиза в територията на други престъпни босове и те поръчват убийството му. Само бойната закалка спасява Голиков от опитните килъри, но заплахата остава и той е принуден да потърси други територии за “бизнеса” си. Точно в този момент към него се обръща офицер от специалните служби и му предлага да се внедри в една от големите московски банди, за да разпали война с конкурентната й групировка. Андрей изпълнява задачата, но прикритието му не го спасява и кадровите размествания във Федералната служба за сигурност изхвърлят зад борда покровителите му, а него изпращат зад решетките. Ще успее ли опитният му адвокат да спаси Голиков от тежка присъда или боецът отново трябва да разчита само на собствените си умения, за да си върне свободата?

Валери Каришев е автор на една от най-тиражните книги в Русия – “История на руската мафия”. Завършил е юридическия факултет на Московския държавен университет през 1977 г. и е кандидат на юридическите науки. Той е адвокат и е член на Московската адвокатска колегия. В качеството си на защитник взема участие в редица гръмки углавни дела. Защитава известни криминални лица, обвинени в поръчкови убийства и ръководство на престъпни структури. Автор е на множество книги, които са базирани на действително извършени престъпления и разговори с неговите клиенти – среща се със следствените в изолатора, изслушва техните разкази за подробностите около извършените престъпления и взима участие в процесите. През 1994 г. само в Москва се извършват повече от хиляда поръчкови убийства. Убити са известни мафиоти като Отари, Силвестър, Бобон, Фрол и още десетки лидери на руските криминални групировки. Сюжетите на В. Каришев са свързани с тази руска криминална действителност.

Издателство "Дамян Яков"
Цена 14.00 лв.

Сподели в: