Бандерас, Фрийман и Лидър дадоха пресконференция

На 15 ноември 2007 г. в гранд-хотел "София" Морган Фрийман, Антонио Бандерас и режисьорката, носителка на 2 награди ЕМИ, Мими Лидър се срещнаха с български журналисти, за да разкажат за работата си по "Кодът" (the Code) в София.

Това е първата им публична изява в България зедно след като тримата пристигнаха в София в средата на септември, за да пресъздадат динамичната криминална история пред камерата на самия Хулио Макат (Julio Macat, трите филма "Сам вкъщи" (Home alone 1, 2, 3), "Ейс Вентура: детектив за домашни любимци (Ace Ventura: Pet Detective), "Лудият професор" (The Nutty Professor), "Незабравимата" (A Walk to Remember), "Нагоре с краката" (Bringing Down the House), "Слепи срещи" (Blind Dating).

"Кодът" е копродукция на Милениум Филм (Millennium Films, част от групата Nu Image/ Millenium Films), Ревълейшън Ентъртеймънт (Revelation Entertainment) и Екуити Пикчърс (Equity Pictures). Снимките в София са в студиата на "Ню Бояна" и на различни локации в центъра на града. Перник и Горна Баня също станаха терен за снимки.

В София Фрийман и Бандерас се срещат на снимачната площадка с Владимир Колев и Стефан Щерев, които участват в снимките от старта им в началото на септември в Ню Йорк. Пред камерата още застават Диана Любенова, Мариана Станишева, Владо Михайлов, Захари Бахаров, Деян Донков, Стефан Иванов, Атанас Сребрев, Велизар Бинев, Иван Петрушинов, Виктор Бойчев, Николай Хаджиминев, Хари Аничкин, Асен Блатечки.

В България екипът на "Кодът" разчита изцяло на техническата и логистична подкрепа на "Ню Бояна". Подборът на българските актьори също е направен от екип на студиата. Проектът се ръководи лично от Дейвид Варод, изпълнителен директор на "Ню Бояна".

В "Кодът" Фрийман и Бандерас се превъплащават в двама изкусни крадци на ценни предмети. Първият им съвместен план е да откраднат две уникални яйца Фаберже от руски колекционер. За да го реализират те преодоляват руската мафия и американската полиция. Но макар и успешна, кражбата на ценните предмети носи неочакван край и разкрития за всички. Рада Мичъл също дойде в София. Тя изигра дъщеря на героя на Морган Фрийман и възлюбена на героя на Бандерас.

Снимките на "Кодът" ще приключат в началото на декември. Морган Фрийман отпътува още в края на тази седмица, Антонио Бандерас остава до края на снимките.

Сподели в: