Балканско парти с Елица Тодорова

След петте иновативни издания на Balkan Scientist и изключителната Balkan Scientist Reunion Night, която “разцепи мрака отвътре”, създателите от Global Vision Circle се впускат  в поредното музикално приключение. Ето какво споделят те за Balkan Scientist vol.6 (in dub), в който ще имаме възможност активно да се включим на 26 Февруари (Петък) в Парти Центъра на 4КМ.

“Предстои ни да преживеем експеримент различен от всички останали досега. Навлизаме в малко изследвана територия – в звуковото измерение на ДЪБ музиката. Там, където в дълбoките пространства от бас и ехо, ще потърсим среща
с гласовете и мелодиите, идващи от дълбините на балканската традиция.”

И така… какво ще се получи, ако съберем на една сцена българската фурия Елица Тодорова (вокал и перкусии) с фънки кавала на Костадин Генчев от група Булгара, към тях прибавим мистичния звук на Изтока – Атешхан (тамбура и китара), диджеридуто на Хорхе от Оратница и всичко това потопено в звуково поле от дълбок бас и ехо с диджеите от Global Vision Circle и ЕXO (HMSU, Mirizma.org).

Отговорът, както винаги, е неизвестен, а този път ще зададем и втори въпрос.

Какво е Balkan Dub Jam?

Солидна дръм и бас секция, импровизираща свободно в дъб стил – Жоро Дончев (бас) и Наско Попов (перкусии), звукови ефекти от диджейския пулт и отворен микрофон за музикални включвания (с балкански ген ) от страна на публиката.
Balkan Dub Jam е една възможност за всички, които са готови да дадат път на мечтата си да общуват с другите на езика на музиката. НОСЕТЕ СИ ИНСТУМЕНТИТЕ!

Като запазват традицията по време на Balkan Scientist събитията да се представят и необичайни за клубния живот преживявания, организаторите от Global Vision Circle, съвместно с центъра за развитие на приложните изкуства КЕСАР (www.kesar-bg.com) са подготвили нова творческа работилница. Темата този път е колективна скулптура “Дървото на желанията… за любовта, изобилието и силата на вдъхновението или просто да сътворим заедно едно мистично дърво от глина”.

На същата тема може да проявите изобретателност и креативност върху стената за свободно рисуване с материали от магазин СЛЪНЧОГЛЕД.
 И тъй като Balkan Scientist нощтите обикновено са дълги, за да презаредите батериите ще има дегустация на овесено-ръжени бисквитки с канела, ладу с кокос и какао по оригинална рецепта и екологично чисто вино и сок от aрония от био-супермаркет ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.

Вратите на Парти Центъра на 26 Февруари отварят в 22:00, а билети за Balkan Scientist in Dub може да закупите на място за 10 лв. преди полунощ и 12 лв. след това.

Допълнителна информация за събитието, участниците и програмата, следете на www.globalvisioncircle.org или на страницата на Balkan Scientist във facebook.

Сподели в: