Балканско кино и фестивал на керамиката в НДК до 5 декември 2010

Ето какво може да гледате в НДК до 5 декември 2010 г.

30 ноември 
Зала 1 от 18.00 часа – Тържествен концерт посветен на вечните песни и танци на българите от Мизия, Тракия и Македония. В концерта участват танцови вокали и оркестрови състави на ансамбъл „ Гоце Делчев”, ансамбъл „ Македония”, индивидуални изполнители. Организатор Матти Болгария

Зала 11 от 14.00 часа – Балканско кино „ Трупата” – Сърбия 2008 г, реж. Горан Маркович. Годината е 1993 – най-мрачните времена на войната в Босна и Херцеговина. Група актьори от Белград тръгват в търсене на бърза печалба на "турне" из Сръбска краина.

Зала 11 от 18.30 часа – Балканско кино "Приказки от Карс" – Турция 2007 г. Пет късометражни филма, заснети в турската провинция Карс, на границата с Армения от пет режисьора.

Зала 11 от 20.30 часа – Балканско кино "Черно поле" – Гърция 2009 г.- 106 мин. Действието във филма се развива през 1870 г. Историческа драма за две сестри и човекът, който застава между тях и трагедията, до което това ги отвежда.

1 декември
Зала 1 от 19.00 часа –  Моноспектакъл на Камен Доне в – „Възгледите на един учител за Народно творчество”
По най-смешния начин и с най-голяма сериозност учителят преподава друсане на хоро на няколко езика, демострира умения за танцуване с въображаема кокошка и обяснява как се прави стриптийз с мравка. Възгледите на един учител е въздействащ моноспектакъл от нов вид – суперсмешен, но в същото време много идеен и сериозен в тънките си послания.

Зала 11 от 14.00 часа – Балканско кино „Трупата” – Сърбия 2008 г, реж. Горан Маркович

Годината е 1993 – най-мрачните времена на войната в Босна и Херцеговина. Група актьори от Белград тръгват в търсене на бърза печалба на "турне" из Сръбска краина.

Зала 11 от 18.30 часа – Балканско кино "Изток-Запад-Изток" – Албания 2009 г. Аматьорски отбор по колоездене от Албания тръгва за Франция, за да участва в турнир. По пътя героите разбират, че в родината им е избухнала революция.

Зала 11 от 20.30 часа – Балканско кино "С глава надолу" – Македония 2007 г. Ян е романтичен бунтар, художник, но светът в който живее го води до саморзрушителни действия.Всичко отива към разпадане, дори и любовта.Филмът е свидетелство за деградацията на човека и обществото като цяло.

Арт галерия от 11.00 часа –  Откриване изложба „Фестивал на керамиката”. Продължава до  15 декември

2 декември
Зала 1 от 19.30 часа – Концерт на рок-група „Сигнал”
"Сигнал" е популярна българска рок група. Създадена в София през 1978 г. от Йордан Караджов, Христо Ламбрев, Румен Спасов и Георги Кокаланов. Първия си албум "Вечен кръстопът", групата издава през 1979 г. Първите хитове са още от първия албум: "Любов", "Може би", "Спри се". В 2 поредни години "Сигнал" са група на годината. През 1981 г. излиза третият им албум – "Каскадьори". Това е първият двоен рок албум в историята на музиката в България. Хитовете са много – "Да те жадувам", "Лодка ли е любовта" – две от най-красивите български балади, "Зелени сигнали", "Каскадьори". "Сигнал" продължават и днес да свирят активно на концерти и в клубове. Това е рок легендата Сигнал!

Зала 4 от 18.00 часа – Премиера на книгата с разкази на Пенка ЧерневаНевъзможна самота" – За смисъла на живота и радостта от живота. За любовта и нейните потайности. За човешкото общуване, за раните от него или от неговата липса. За удовлетворението от това, което правим и копнежа по онова, което не можем да направим…
За всичко това и не само за това е новата книга на Пенка Чернева – „Невъзможна самота”. По вечните, но винаги нови въпроси разсъждават, действат или бездействат героите от нейните разкази. И както е в живота, всеки има своя отговор, своята истина и своята болка.Водещ на представянето – Николай Петев. Слово – Наташа Манолова. Музика – Славимир Генчев.
Литературната вечер е съвместна проява на Съюза на българските писатели, Издателство „Българска книжница” и Националния дворец на културата.

Зала 11 от 14.00 часа – Балканско кино „Трупата” – Сърбия 2008 г., реж.ГоранМаркович. Годината е 1993 – най-мрачните времена на войната в Босна и Херцеговина.Група актьори от Белград тръгват в търсене на бърза печалба на "турне" из Сръбска краина.

Зала 11 от 18.30 часа – Балканско кино "Последното завръщане у дома" – Кипър 2008 г. Любовна история, развиваща се на фона на нестабилния политически пейзаж в Кипър през 1974 г. Един свят на красота и невинност ще бъде застрашен от загуба и предателство.

Зала 11 от 20.30 часа – Балканско кино "Кино караван" – Румъния 2009 г. реж.Тит Мунтеан
Две момчета пристигат в малко селце, за да прожектират филм. Никой от селото не ги посреща. Какво се случва? Кои са те? Напрежение като във филм на ужасите, допълвано от състрадателен смях.

Арт галерия от 11.00 часа –  изложба „Фестивал на керамиката
Продължава до 15 декември

3 декември
Зала 1 от 19.00 часа – Балетен спектакъл „ Ромео и жулиета” на Сергей Прокофиев.  

Постановката е на украинския академичен театър за опера и балет "А.Б.Соловяненко", с главен художествен ръководител н.а. Вадим Писарев. С участието на водещите солисти на Мариинския театър – Ирина Голуб и Евгений Иванченко. От украинска страна са включени имената на з.а. Артьом Алифанов, з.а. Ирина Комаренко и Юлия Полгородник. Хореографията е на С. Лавровский и Е. Хасянова.
"Ромео и Жулиета" е пищна мегапродукция с над 300 костюма и един от най-скъпите балетни спектакли, поставяне някога в Украйна.
Балетът на Прокофиев е в репертоара на театъра от една година и вече е показван с голям успех при турнето на трупата в САЩ и Европа.
Орг.: Жокер медия

Зала 11 от 14.00 часа – Балканско кино „ Трупата” – Сърбия 2008 г. реж. Горан Маркович. Годината е 1993 – най-мрачните времена на войната в Босна и Херцеговина. Група актьори от Белград тръгват в търсене на бърза печалба на "турне" из Сръбска краина.

Зала 11 от 18.30 часа – Балканско кино "С глава надолу"- Македония 2007 г.

Ян е романтичен бунтар, художник, но светът в който живее го води до саморзрушителни действия.Всичко отива към разпадане, дори и любовта.Филмът е свидетелство за деградацията на човека и обществото като цяло.

Зала 11 от 20.30 часа – Балканско кино "Приказки от Карс" – Турция 2007 г.
Пет късометражни филма, заснети в турската провинция Карс, на границата с Армения от пет режисьора.

Арт галерия от 11.00 часа – изложба „Фестивал на керамиката”. Продължава до 15 декември

4 декември
Зала 1 от 16.00 часа – Детски балетен спектакъл „Чиполино
 
Представлението е по една от любимите на децата по цял свят приказка на Джани Родари – “Приключенията на Лукчо”.
Богатата, изключително атрактивна и технически сложна постановка, която ще бъде представена на сцената на НДК, е на утвърдения украински академичен театър за опера и балет “А.Б.Соловяненко”, с главен художествен ръководител н.а. Вадим Писарев.
Пищните декори, разнообразните многоцветни костюми, сложната и интересна хореография, и като цяло общата атмосфера на положителна нагласа и възторг, ще пренесат публиката в слънчева Италия.
Орг.: Жокер медия
Орг. Жокер медия

Зала 3 от 19.00 часа – Коледна салса – „Принцът на салсата” е мексиканец и живее в Италия. Джони Васкес, известен в латино средите като хореографът на Марк Антъни, пристига в България специално за Коледния Салса Бал. Традиционната коледна фиеста ще се проведе за 7-ми пореден път на 4 декември в зала 3 на НДК.

Зала 11 от 14.00 часа – Балканско кино „ Трупата” – Сърбия 2008 г. реж. Горан Маркович

Годината е 1993- най-мрачните времена на войната в Босна и Херцеговина.Група актьори от Белград тръгват в търсене на бърза печалба- на "турне" из Сръбска краина.

Зала 11 от 18.30 часа – Балканско кино "Черно поле"- Гърция 2009 г.- 106 мин.

Действието във филма се развива през 1870 г. Историческа драма за две сестри и човекът, който застава между тях и трагедията, до което това ги отвежда.

Зала 11 от 20.30 часа – Балканско кино "Изток-Запад-Изток" – Албания 2009 г.
Аматьорски отбор по колоездене от Албания тръгва за Франция, за да участва в турнир.По пътя героите разбират, че в родината им е избухнала революция.

Арт галерия от 11.00 часа – изложба „ Фестивал на керамиката”
Продължава до  15 декември

5 декември
Зала 1 от 19.00 часа – Концерт на Крис Норман

Сподели в: