Балкански бас ще залее феновете в началото на юли

Любителите на електронната музика ще се насладят на единадесетото поредно издание на ежегодния Летен Фестивал на Открито, организиран и тази година от H.M.S.U. Мероприятието е известно на длъж и шир с музикална програма предлагаща богата гама от стилове, подготвена от най-именитите артисти в областта и представена в природна обстановка.

Тази година фестивалът се гради около концепцията "Broken Balkanz", която има за цел да обедини талантите от източно-европейския регион. От първи до трети юли балканските фенове ще се съберат в околностите на София, за да прославят дръм енд бейс културата заедно. В програмата ще вземат участие и над дузина гост-участника от региона.
  
Гвоздей в програмата тази година ще бъде участието на англичаните Camo & Krooked /Hospital Rec, Breakbeat Kaos, Shogun Audio/, които спечелиха наградата на Drum&Bass Arena за най-добри навлизащи ди джей, както и знаменитите холандци Black Sun Empire /Black Sun Empire Rec./, любимци на родната публика. От българска страна ще се изявят домакините от H.M.S.U.: Cooh, Ogonek, Mocks, Konspirator, acidtrip, Targy и EXo, а също и в пълен състав – артистите от Mirizma, вкл. Skiller, JamezBongg, F0rtunah, Dynamic и др.

По традиция гръцкото присъствие на фестивала ще бъде силно – белег за изключителната приемственост и подкрепа между родните и гръцките дръм енд бейс формации. Зад дековете ще майсторят Disphonia, Harris, Abend и Numark от Funxion Crew, а също и Kernelcoremode от Creative Space.

Сръбска музикална скара ще сервират Codex /Full Force, Sinuous/, Treo /Freak, Rise Audio, Som Music, Sinuous, Critical/ и Kinetik /Critical, Breed 12", Sinuous, Basswerk/.

Македонските представители са талантливите Darkostepic /D2, Liquid Kitchen Radio, JR United/ и Hypertech /D2, Liquid Kitchen Radio/. От северната ни съседка Румъния ще гостуват забележителната Drop.Dread /Bass Police/ и Tremour /Ghost Town Events/. Скоро ще бъдат обявени и хърватските участници, както и местоположението на събитието.

Ако на някои бас лакомник не му стигат гостите, да не се тревожи – организаторите обещават да обявяват нов фестивален гост всяка седмица. Изненадите не свършват тук – във фестивала ще вземат участие момчетата от 360°, които обещават куп екстремни приключения за посетителите.

Ако пък някой има желание и умения да се занимава с електронна музика, може да се включи в Mix Contest 2011 до пети юни. За целта трябва да прати авторски ди джей сет с дръм енд бейс, дъбстеп или джънгъл звучене, следвайки правилата и инструкциите на страницата на социалната мрежа. Победителят, спечелил най-много гласове, ще покаже уменията си на фестивала.

Приключи продажбата на билети на преференциална цена. От днес до края на месеца билетите за фестивала струват 25лв., а цената на входа на събитието е 30лв. Билетите могат да бъдат закупени в онлайн мрежата на Евентим. Възрастовото ограничение – над 18 години.

Сподели в: