"Балканска треска" дава началото на Салона на изкуствата в НДК

Музикалният проект на Кристиян Ярви е с нова дата – 11 май в зала 1

Концерт на единствения по рода си музикален проект на Кристиян Ярви “Балканска треска” ще открие тазгодишното издание на “Салон на изкуствата” в НДК. Грандиозното събитие е с насрочена нова дата 11 май 2016 г. (сряда) от 20:00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). За първи път публиката в Двореца ще чуе на живо невероятно съчетание от различни стилове музика, изпълнена от виртуоза Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски, Мирослав Тадич и музиканти от Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР под диригентството на знаменития Кристиян Ярви. Световнопризнат като един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 издадени албума, Ярви непрекъснато развива своята програма, изпълнявайки често в един концерт, както класическа музика, така и рок и джаз парчета.

След съвместен концерт с Горан Брегович, Кристиян Ярви открива колко емоционална е балканската музика и с помощта на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич създават този музикален проект, съчетаващ в себе си духа на балканските ритми, влиянието на циганската музика и клецмер, на джаза и хип-хопа в съпровод на симфоничен оркестър. Събитието е особено и заради това, че иноваторът-диригент, покорил най-големите световни сцени, за първи път се изправя пред българска публика.

Билети на цени от 15, 20, 25, 30, 35, 40 лв (10 лв. за ученици, студенти и пенсионери) бяха пуснати вече в продажба на касите на Билетен център – НДК. Закупените до момента билети важат без презаверка за новата дата. Не пропускайте уникалната възможност да преживеете тази необикновена адаптация на различни музикални стилове във формат, който едва ли до този момент сте чували някога – една незабравима “Балканска треска”.

Сподели в: