Балканска музика ще звучи на 22 юни

Четири уникални предложения за меломаните предлага Международния фестивал "Софийски музикални седмици", преди финалните акорди на 42-рото издание на форума. Повече от месец (от 17 май до 25 юни) почитателите на класическия жанр имаха възможност да се докоснат до класическата музика, изпълнена от световни имена и признати наши изпълнители. Под ръководството на маестро Пламен Джуров и неговия екип, тазгодишното издание на Фестивала се радва на изключителен успех и развитие на иновативни проекти.

Балканска музика ще звучи на 22 юни от 19 часа, в Камерна зала "България". Мирослав Христов – цигулка и Владимир Валяревич – пиано ще представят произведения на Ческ Задея (Албания), Александра Вребалов (Сърбия), Панчо Владигеров (България), Никос Скалкотас (Гърция) и Джордже Енеску (Румъния).

На 23 юни от 19 часа в Голяма зала „Бългаия” Софийската филхармония ще представи премиернo изпълнениe за България на Концерт за пиано и оркестър от Красимир Тасков. На рояла на престижния концертен подиум ще бъде чаровната дама проф. Стела Димитрова-Майсторова. Под диригенството на маестро Станислав Ушев, Националният филхармоничен оркестър ще изсвири още: Пьотр Илич Чайковски – Увертюра-фантазия „Ромео и Жулиета” и Дмитрий Шостакович – Симфония № 1 във фа минор, оп. 10.

На 24 юни от 19 часа на сцената на Голяма зала "България" ще представи таланта си Дамяна Иванова – лауреатът на Международния конкурс за цигулари "Панчо Владигеров" 2011 г. Концертът е със специалното участие на Русенска филхармония и под диригентството на Дийн Уайтсайд (САЩ).

На 25 юни от 19 часа в Голяма зала "България" е официалното закриване на 42-то издание на Международния фестивал "Софийски музикални седмици". "Шедьоври от XX век" е озаглавен финалният фестивален концерт. Солисти ще бъдат световно признатата пианистка Пламена Мангова и виртуозният музикант Ангел Македонски-син – тромпет. Концертът ще дирижира маестро Пламен Джуров на сцената с ръководения от него камерен ансамбъл "Софийски солисти".

Билети на касата на Зала „България” и онлайн.

Вижте още:
42-ри Международен фестивал „Софийски музикални седмици”

Сподели в: