Балет Моисеев отказва участия в Полша заради българската публика

Поради засиления интерес на българската публика световноизвестният балет Моисеев реши да откаже участията в Полша в рамките на световното си турне и да изнесе още два мащабни спектакъла в Пловдив и Варна. Така представленията в двата големи български града стават общо четири – на 23 и 24 май артистите играят в Панаирна палата 3 в Пловдив,  а на 26 и 27 май в  Двореца на младежта и спорта във Варна.

Местни предприятия, свързани с руския бизнес, масово изкупуват билети за четирите представления, затова любителите на световното фолклорно танцово изкуство ще трябва да побързат да се сдобият с места.  Цените на билетите варират между 20 и 60 лв. и могат да бъдат закупени в магазините от разпространителската мрежа на  Eventim.

Българските зрители ще станат свидетели на грандиозно шоу, в което ще вземат участие 90 професионални изпълнители. Те ще представят руски, молдовски, украински, аржентински, гръцки, испански и други танци на народите, като специална част от програмата ще бъде част от български танц.

По време на концертите ще бъде използван над 3,5 т. театрален реквизит, за опазването на който ще се грижи денонощна охрана . Очаква се от Турция  да пристигне камион с пищна драперия с обща дължина 1 км, с която ще бъде обшита специално изградената за целта сцена  с  внушителните размери 24 х 16 метра.

Артистите от трупата на легендарния хореограф Игор Моисеев гостуват в морската ни столица и в града под тепетата по покана на продуцентска компания Арт БГ след 30-годишно отсъствие от българската сцена. Те ще почетат 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство и годината на Русия в България.

Държавният академичен ансамбъл за народни танци на Русия е първият в света професионален колектив за народни танци, основан на 10 февруари 1937 г. От своето създаване досега ансамбълът е гостувал  само 3 пъти в България –  през 1945 г., 1962 г. и 1978 г.  

Още по темата

Четете интервю за българската връзка в балет Моисеев – хореографа Живко Иванов

Сподели в: