Базар-изложба на скъпоценни камъни в София

Традиционната пролетна изложба на минерали и скъпоценни камъни започна в Национaлния музей "Земята и хората". В експозицията участие ще вземат над 30 фирми – колекционери на минерали от България, Армения и Украйна. За абитуриентите и за ценителите на скъпоценни камъни ще се предлагат фасетирани рубини от Мианма, изумруди от Колумбия, топази, аквамарини, както и изделия от тях на достъпни цени. Ще има и обработени цитрини, опушен кварц, аметисти, мориони, гранати и авторски бижута със скъпоценни камъни, както и богати колекции от ахати. За първи път ще бъдат показани антимонити от Китай, апофилит и стилбит от Индия, шпинел от Мианма.

В базара за първи път ще участва фирма, която ще представи разтвори за галванизация, за покрития с благородни метали и за производство на бижута-уникати. Те са изработени от сребро чрез галванизация на листа, насекоми, восъчни модели, миди и раковини и други.

Изложбата-базар е открита до 12 април (неделя) 2009г. Входът за посетители на изложбата е свободен от 10.00. до 19.00 ч.

Сподели в: