Базар "Есенни ръце" и модата на ръчно изработените неща

От 31 октомври до 2 ноември в Арт център "Творисимо" – Варна ще се проведе базар „Есенни ръце“. Това оригинално заглавие недвусмислено показва, че всичко, което ще откриете в колекциите на авторите, които се включват е направено ръчно, с много любов и признание към ценителите.

Те са провокирани от многообразието на цветовете през есента и празника ХЕЛОУИН. Ще ни подскажат какво настроение им носи есента с топлите си цветове и дъх на сушени плодове. Ще се влеят в атмосферата на Арт центъра със собствения си стил и многообразие от използвани материали.

Палитрата от творци е много богата. Нора Вакарелова, позната ни с бранда си Intelligent clothing by Nora Vakarelova представя колекция рокли с изчистени и непретенциозни линии, както и туники в различни дължини и асиметрични решения, изработени от памучно и вълнено трико. Специален акцент е поставила на актуалните този сезон принтове, които носят различни романтични послания и спомени за летните пътешествия. Участието й е под мотото: „Животът е твърде кратък, за да носим скучни дрехи!“
Веселинка Кръстева ни предлага изделия от плъстена вълна – артистични шалове и наметки, коитоще разнообразят и освежат есенно-зимния ви гардероб. „Навън застудя – на всяка дама й се иска да се сгуши в нещо топло и да се почувства защитена, прегърната.“ – ни напомня учителката по руски език с 30-годишен стаж.

Любителите на нестандартни бижута ще открият изключително разнообразие. Бойка Родопска е един от авторите, за които аксесоарите и бижутата са страст. „Обичам да експериментирам с вълна и да я противопоставям на други материали. Моите бижута са изработени с помощта на разнообразни техники и материали, но винаги с послание!

Друг автор на нестандартни бижута е Антония Бялкова. Тя използва натурални материали като листенца от теменужки, люти чушки и различни семенца и ги залива с лак – получават се ефирни вълшебства. „Предизвикателство към ръцете и въображението, подарена усмивка… Едно намигване за красотата край нас, която отминаваме в забързаните делници?“

Станислава Арамова се вдъхновява се от природата и всичко което я заобикаля. Използвавсяко камъче и кристал, които привлекат погледа й и с помощта на бижутерска тел ги вгражда в съвършени пъстри форми.

С много внимание към всеки детайл се отнася Галина Минчева, която създава бижута с индивидалност и усещане за жена. Използва полимерна глина, мъниста, перли, сатенени панделки и метални елементи, за да донесе настроение и чар на дамата, която ги носи.

Бижутата на Илияна Гецова пъкса истински уникати отсребро, бяло злато, скъпоценни камъни, естествени живи перли, . Носят в себе си красота, стил и нежност.

Чаровни и закачливи бижута от полимерна глина, бижутерска тел и какво ли не още ни предлага и Стефка Евтимова.
АртистичнатаЙоланта Атанасова влага много позитивна енергия във всичко, което изработва. „Във време на конфекция, имаме нужда от уюта на нещата, създадени с ръце и сърце.“

Голямата изненада на базара еТаня Иванова от Велико Търново с нейните бижута и аксесоариMechanical Stuff. Тяще ни разкрие нестандартната и красива страна на старите механични елементи, ключове, зъбни колела и всички забравени във времето неща, разхвърляни из старите прашни чекмеджета.

За уюта и домашния ни комфорт са се погрижили Марта Янчева и Светослава Москова, които с много любов изработват текстилни възглавнички и детски играчки.

От всеки щанд ще наднича и някоя Хелоуин изненада – тикви, шапки и какви ли не още закачки!
Заповядайте!

Сподели в: