Аудиоразходки "София говори в ушите ти. Поговори й и ти!"

Три знакови за столицата места „проговарят”. Централните хали, паркътЗаимов” и Военната академия са част от вълнуващия проект „София в ушите ти”. В рамките на него, от 6 до 9 декември, всеки желаещ ще може да чуе познати и непознати истории, свързани с тези локации, докато ги разглежда.

Аудиоразходките ще започват от три пункта: Дом на киното (за Халите), галерия „Васка Емануилова” (за парка „Заимов”) и бар „Kanaal” (за Военната академия). Оттам ще се получават mp3 плейър и слушалки – срещу залог по избор.

Всеки маршрут ще разказва различна, лична история (на български или на английски език). Авторът им е журналистът Катя Атанасова. Спомените и асоциациите ѝ, свързани с даденото място, са озвучени от самата нея.

За проекта е създадена и специална музика. Тя е дело на Росен Захариев – Роко – тромпети, Тодор Стоянов – клавишни и Александър Даниел – Санди – барабани (формацията FlyWe2TheMoon).

Глас-изненада ще упътва разхождащите се и ще ги провокира към определени действия. 

В продължение на четири дни, София ще „говори” в ушите на хората, но и те ще могат да ѝ поговорят, като се решат да споделят и запишат на място свои истории за трите места, част от „София в ушите ти”. Записите ще бъдат добавяни към вече съществуващите, като по този начин аудиоразходките ще стават все по-разнообразни.

Адресите на пунктовете и работното им време:

Дом на киното – ул. „Екзарх Йосиф” 37
Галерия „Васка Емануилова” – бул. „Янко Сакъзов” 15
Бар „Kanaal” – бул. „Мадрид” 2

6 декември (петък) – 12.00 – 16.00
7-8 декември (събота и неделя) – 11.00 – 16.00
9 декември (понеделник) – 12.00 – 16.00

„София в ушите ти” се организира от сдружение „Нейно Величество Тенджерата под налягане”,  в  партньорство с Дом на киното, галерия „Васка Емануилова”, бар „Kanaal”,  и медийни партньори БНТ и Sofia Live. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” за 2013 г. на Столична община  и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Сподели в: