АТОМ Хореографски Серии#2 – лятото в София ще е посветено на танца

За втора поредна година се организира мащабна платформа за съвременен танц и K-POP, а това лято – и ВидеоТанц

АТОМ Театър, Lili Jungin Lee и Seoul International Choreography Festival (SCF) ще разтърсят града с второто издание на платформата за млади хореографи и танцьори – АТОМ Хореографски Серии#2. От 27 юни до 7 юли в залите на Dance Station в София екип от български и международни хореографи ще ускорят пулса на Града чрез танц. Професионалисти от Южна Корея, България, Япония и Гърция ще проведат 10 дневен тренинг по съвременен танц и все по-популярния у нас K-POP. И още – допълнителна програма за ВидеоТанц предизвикателство ще се проведе паралелно на уъркшопите и ще покаже Града през очите на артистите.

Неповторим завършек на Серии#2 ще бъде танцов спектакъл, който хореографите и участниците ще създадат по време на тренинга и който ще представят пред публика на 7 юли 2018.

Проектът е финансиран от програма „Култура“ на Столична община, Art Council Korea, Фондация „Америка за България“ и е в партньорство със Seoul International Choreography Festival, Dance Station, Generator.

ХОРЕОГРАФИТЕ…

Lili Jungin Lee (Ю. Корея) – Като корейски танцов артист, живеещ в Австрия, Lili Jungin Lee си сътрудничи с много хореографи и танцови компании в Корея и в Европа; Korea National Contemporary Dance Company (Корея), Meredith Nadler Project (Берлин), Javier Sanchez Project (Берлин), A.S.A – Eastern European dance project (Budapest, Каунас, София), Cie Jolle Bouvier (Франция), Derida Dance (България), AТОМ THEATRE (България).

Като хореограф е създала международно представяни солови изпълнения като „Skins“.

В момента работи с Redsapata-TanzFabrik /Linz/ и AТОМ THEATRE /Soifa/ като асоцииран артист и работи с Международния хореографски фестивал в Сеул като член на Международната комисия, предлагайки нова художествена визия в международната визия на фестивала.

Стефания Георгиева (България) – хореограф и изпълнител; съосновател на ATOM театър, нейният професионален хореографски дебют е през 2013 г. Оттогава тя е създала 6 произведения, които са представени в България, Австрия, Румъния, Белград, Германия, Черна гора, Турция, Македония, Гърция.

Baek, JuMi (Ю. Корея) – Артист с няколко награди за хореография, изпълнител и преподавател. През 2017г. JuMi и нейната хореография „I want, I need“ е избрана от Seoul International Choreography Festival за награждаване и така защитава своето място сред престижния екип от хореографи в ATOM Хореографски серии#2.

Drosia Triantaki (Гърция) – Родена в град Солун през 1982 г., Drosia Triantaki завършва Folkwang Universität Der Künste Pina Bausch и Държавно училище по танци в Атина. Сертифицирана в изследвания в танцова техника на М. Кънингам. Основател и хореограф в компанията Die Wolke Art Group. Работила е като артист със Sinequanon Dance Company, Национален театър на Северна Гърция, Концертна зала в Солун, Танцова компания Fysalida, експериментална група за изследване на сценичните изкуства на А4М.

Maiko Hasegawa и Mamoru Sakata (Япония) – Основатели на компания за съвременен танц Tarinof Dance Company, двамата са артисти и хореографи с огромен международен опит и постижения. За периода 2013-2017 г. те са провели уъркшопи в 7 държави и 35 града.

Shin Na Yeon/SHINNA (Ю. Корея) – Танцьор, хореограф и преподавател по K-POP (корейски хип-хоп танц, който набира лавинна популярност у нас), Shinna е трейнър в множество корейски и международни K-POP инициативи, сред които K-Festival в Полша и САЩ през 2017г. Корейката е носител на награди от много конкурси, най-важните от които Keepdancing vol.10, ZIPPO Hot-tour performance и други.

ПОВЕЧЕ за АТОМ Хореографски Серии#2:

  • K-POP уъркшоп: 2 юли – 7 юли 2018г.
  • Съвременен танц за полупрофесионални и професионални танцьори: 27 юни – 7 юли 2018г.
  • ВидеоТанц предизвикателство: паралелно на танцовите уъркшопи: 30 юни – 7 юли 2018г.
  • Официално представяне на танцов спектакъл: 7 юли 2018г.

Подробна информация, цени и начини на записване, видео и снимков материал от Хореографски Серии#1 и #2 може да се открие във Facebook страницата на платформата.

Сподели в: