Атанас Колев и Красимир Колев показват свои творби в София

Утре в 18 часа в галерия "Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба на съвременно изкуство на българи, живеещи в чужбина, съобщиха оттам. Свои творби ще представят Атанас Колев, който живее в Австрия и Красимир Колев от Швеция. Изложбата ще продължи до 31 август 2008 г.
 
Атанас Колев е роден на 7 август 1959 г. в Пловдив. През 80-те и 90-те години участва в многобройни изложби в България. Той се установява в Австрия, където намира своето ново вдъхновение и се развива като художник.
 
Атанас Колев има многобройни участия в международни изложби и панаири в Австрия, Германия, Италия, Швеция, Чехия, Румъния, Унгария и България. Съорганизатор е и на Международния симпозиум Ateljer an der Donau в Австрия. Член е на Съюза на професионалните художници в Австрия.
 
Красимир Колев е роден е през 1969 г. в Пловдив. Започва художественото си образование в България. През 1991 г.  се премества да живее във Виена,  където следва в Академията за изящни изкуства. Първоначално учи при Йоанис Аврамидис, а след това при Микеланджело Пистолето. През 1998 г. получава степен Магистър по изящни изкуства. Днес живее в Швеция заедно със своето семейство.
 
В творческата му автобиография са множество изложби в Швеция, Австрия, Германия, Норвегия, Италия и САЩ. През 2004 г. е награден с Почетна награда на 5-ти DIGITAL HALL OF FAME AWARD. Красимир Колев работи и за различни обществени институции. През 2008 г. е ангажиран да направи четири скулптори в естествена големина за Кристал Бизнес Център в гр.Упсала, Швеция.

Сподели в: