Арт център Алтера представя Ирина Гриценко

На 4 септември (вторник) 2007 от 18.30 ч. в арт център “Алтера” (Фоайе), бул. “Драган Цанков” 36, ИНТЕРПРЕД е официалното откриване на изложбата на Ирина Гриценко, която ще продължи до 30 септември.

Преди откриването на новия културен сезон 2007-2008 в арт център “Алтера” гостите на галерия “Алтера” ще имат възможността да се “доближат” до почти непознатото в България съвременно украинско изкуство. Във фоайето на галерията към арт център “Алтера” ще бъде представена Ирина Гриценко – авторка с разностранни творчески интереси, работеща в областта на театъра и изобразителното изкуство.

Поводът за нейната изложба е гостуването й в България по случай Националния празник на Украйна. След успешна изложба във Франция Ирина Гриценко ще покаже пред софийската публика двадесетина от живописните си платна, характерни с особената си поетика и колористична свежест, създадени в индивидуална авторска техника ентуш. Ирина Гриценко определя стила си като “философско-символистичен с елементи на сюрреализъм”.Изложби на авторката
:

2003 – Оформление на пано “Жасмин” за международната изложба на чая;

2005 – изложба-базар “Творчество”;

2006 – изложба на Народния съюз на украинските художници “Жените на Киев”;

2006 – изложба на Републиканския музей на източното и западното изкуство, Одеса;

2007 – обща изложба във Вилньов, Франция.

Сподели в: