“Арт театър” представя Грешната любов на Захарий Зограф““

Представлението "Грешната любов на Захарий Зограф" на Софийската театрална трупа “Арт театър" ще се играе утре, 8 февруари 2008 г. от 19 часа на сцената на Руският културен център на ул. "Шипка". В ролята на Захари Зограф ще видите актьора Калин Врачански, познат ви от участията си в много реклами. А в неговото настоящо превъплъщение ще го видите в амплоато на драматичен актьор.

Участват още Светломир Радев, в ролята на свещеника и Таня Мицков, в ролята на Християния. Драматизацията по едноименната повест на Павел Спасов е дело на режисьора доц. Никола Гълъбов, а музиката е на “Исихия”. Сценография и костюмите са на Константин Лаков. Пиесата пресъздава любовта на Захари Зограф със съседската девойка Християния. И по един вълнуващ начин тя се явява неговата предсмъртна изповед пред собствената си съвест и пред свещеника – изповедник.

Краткият разказ ни превежда през целия му динамичен и емоционален живот. Публиката се превръща не само в негов изповедник, но и в съдник. На нея се оставя да реши: Дали любовта е винаги неизменно чиста и непорочна или може да бъде греховна и сакрална по своята символика. “Греховната любов на Захарий Зограф” е история за любовта, която всеки един от нас някога е изпитвал.
       
       
       
  

Сподели в: