Арт сцена пред НДК

Арт сцена пред НДК
7 – 13 октомври 2011

 Топлите есенни дни продължават да радват столичани, а Vivacom Art Scena да изненадва почитателите на изкуството с разнообразна програма.

9 октомври е посветен на ърбан културата. Vivacom Art Scena разширява простраствата за изява и кани всички любители на графити арт, които желаят, да се включат в изрисуването на градската тоалетна до сцената заедно с артистите „140 Ideas”. Пърформансът започва в 12:00 ч.    

На Vivacom Art Scena със серия музикални и танцови събития ще се състои финалът на дванайсетото издание на фестивала Jam On It. От 13:00 часа ще се проведе свободен танцов сешън с танцьори от над 10 държави. Любителите на ърбан танците ще имат възможност да се учат от най-добрите в стиловете попинг (popping), локинг (locking), брейкденс (bboying), хип-хоп (hip hop) и хаус денс (house dance). По същото време на паметника на НДК дрийт тийм от изкусни графити артисти ще изрисува оградите и ще оцвети по нов и свеж начин една от емблематичните локации в столицата. В 18:30 часа започва открития танцов урок на хип-хоп танцьора Quang Lam от Германия. Вечерта ще завърши с открито парти и джем сешън нa VladeeJay (България) и DJ Huckspin (Германия). Гост танцьори са легенди като Mr. Wigglez от Rock Steady Crew и Electric Boogaloos-САЩ, Zoo Real (Германия), Venum (САЩ) участник във филма Step Up 3D, уникалният Shaq (Германия), групата Pop&Roll от България и едни от най-талантливите ърбан танцьори от България, Сърбия, Гърция и други.

На 7 и 11 октомври, от 19:00 часа младите таланти от училището за певци „D stars“ ще изпълнят интерпретации на световни хитове. Младите таланти работят с едни от сериозните имена на българската джаз сцена: Венци Благоев, Димитър Шанов, Тони Златанов, Теодор Петков, Виктор Бенев, Александър Куманов, Димитър Карамфилов и др. Възпитаниците на „D stars“ са носители на престижни награди от Национални и Международни конкурси. Участници са в радио и телевизионни предавания и концерти.
 
Филмовата програма и тази седмица е посветена на новото българско кино. Седмичният афиш ще бъде открит на 8 октомври, от 19:30 часа, с прожекцията на филма на режисьора Людмил Тодоров – „Шивачки“. Филмът получи за 2007 пет годишни награди на Националния филмов център (НФЦ): за най-добър филм, за най-добър режисьор, за най-добър сценарий, най-добър оператор -Емил Христов и за женска роля – Елен Колева. В главните роли са Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска и Елен Колева.

Програмата продължава с прожекция на „Дзифт“ на 10 октомври от 19:30 часа. Филмът на Явор Гърдев е носител на много награди за режисура, актьорска игра, операторско майсторство, както от българското, така и от международно жури. В главните роли са Захари Бахаров, Таня Илиева и Владимир Пенев. На 12 октомври от 19:30 часа киноманите ще могат да гледат на VIVACOM ART SCENA и филма по романа на Илия Троянов „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. В главните роли са Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев и Ана Пападопулу.

Културният афиш за тази седмица ще завърши на 13 октомври с прожекцията от Горичка Филм Фест „Къде изчезнаха пчелите“. Филмът изследва причините за масовото изчезване на пчелите. А какво би се случило, ако броя им не се повиши, взимайки под внимание, че те играят незаменима роля в поддържането на нашата екосистема?

До 10 октомври продължава изложбата-живопис на Ани Рангелова, която определя себе си не като художник по професия, а като художник по душа. Според нея изкуството не е за определен кръг хора. Изкуството е за всеки, който има какво да каже и за всеки, който може да го усети.

Сподели в: