Арт-клуб "Апостроф" гостува на Дома на хумора и сатирата

Членовете на Арт-клуб "Апостроф” ще представят за първи път пред габровци най-добрите образци от своето творчество. Мащабната съвместна изложба на 10-те творци-членове и четирима техни гости ще бъде открита на 26 септември т.г. от 17:30 часа в зала 3 на Дома на хумора и сатирата.

В неотдавна учредения артистичен клуб членуват едни от най-изявените габровски художници. Повечето от тях са не само утвърдени професионалисти, но и отлични преподаватели и лауреати на редица национални и международни награди – Бисерка Петрова, Ема Вертерова, Ива Савчева, Иван Кънчев, Иван Денчев, Миню Бонев, Николай Цветанов, Тихомир Русинов, Цветан Колев.
В сборната им изложба са включени общо 57 живописни платна, пластики, рисунки, графики и фотографии, създадени през последните години. Представени са и творби на четирима гостуващи на "Апостроф” автори – фотографа Атанас Марков и живописците Даниел Димитров, Младен Младенов и Михайло Ракита от Босна и Херцеговина.

Свежи идеи, нови техники и оригинални изпълнения показват в творбите си габровските художници и техните гости. Куратор на изложбата е изкуствоведката Ирина Колбасова – ръководител на художествената галерия "Видима” в Севлиево, която също е член на Арт-клуб „Апостроф”. Сдружението е отворено и за всички професионалисти в сферата на изкуствата и културата – художници, критици, писатели, журналисти и др., които споделят общите идеи на клуба и се обединяват против "чалгата, която залива живота ни, която присъства в различните нива на изкуството”.

Самото име на арт-клуба предизвиква асоциации и внушава идеята за апострофиране на наложени канони, прекрачване на граници и опониране на всичко, което пречи на свободната изява на твореца.

Сподели в: