Арт киноклуб на открито пред НДК

На 8 юли 2010 (четвъртък) от 17:00 часа в парковото пространство на НДК кметът на София Йорданка Фандъкова официално ще открие „АРТ Киноклуб на открито VIVACOM Art Scena”. Продуцентска компания „Камера” ООД с финансовата подкрепа на Столична община и Изпълнителна агенция Национален филмов център осъществяват проекта за трета поредна година.
„Арт киноклуб на открито VIVACOM Art Scena” се намира зад паметника „1300 години България” в градинката на НДК. Лятната сцена вече е част от Културния календар на столицата и ще предлага разнообразна програма от кинопрожекции, театър и концерти през месеците юли, август и септември.
Специално за откриването на Рут Колева и музикантите от The Unlimited ще поздравят гостите, а официалната вечер ще бъде закрита с най-касовия български филм в съвременната история на българското кино „Мисия Лондон”. Продукцията на режисьора Димитър Митовски ще бъде излъчена в 21:30 часа с безплатен вход за всички посетители.
Лятното арт пространство тази година отваря с напълно обновен облик. Проектът е на проф. д-р арх. Тодор Булев и сътрудниците Веселин Серкеджиев и арх. Бойчо Бойчев от „ВБ Студио”  ООД, а изпълнението е дело на строителната компания „Главболгарстрой” АД.
Същността на проекта „АРТ КИНОКЛУБ НА ОТКРИТО VIVACOM Art Scena” е изграждане на нестандартен културен център на открито, който съчетава развлечението и популяризирането на българска и европейска култура в централната част на София. Организаторите на широкодостъпното алтернативно пространство ще провокират интереса на зрители от всички възрастови групи, не само към български класически и съвременни киноленти,  но и към европейско арт кино, музика, театър и литература.

Програма:
Арт киноклуб на открито
09.07- Петък 20:30 часа

Група КСЕТОФОН

КСЕния – вокал, китара, текст
Любо (Osil Amuk, Група АS) – китара
Ангел (Под Дъжда) – бас
Бъни /Eхоо/ – кахон

10.07 – Събота 20:30 часа

ХлRб и Зрелища – пърформанс поезия & музика

с ЯRсен & Шаманчето по стихове от стихосбирката „Сляп виси
безкрая” и предстоящата книга „Хляб и пирамиди”.
Еуфористично рисуване на живо – То4ка
Импровизации с цигулка – Бо от Ajabez

Филмова програма
11 – 15. 07

21:15 ч.

11. 07, неделя
Звездите на българското кино
Стефан Мавродиев в Щурец в ухото – 1976, реж. Георги Стоянов, 95’

12. 07, понеделник
Легендите на българското кино
Апостол Карамитев в Любимец № 13 – 1958, реж. Владимир Янчев, 89’

13. 07, вторник
Легендите на българското кино
Невена Коканова в Крадецът на праскови – 1964, реж. Въло Радев, 103’

14. 07, сряда
Легендите на българското кино
Николай Бинев в Звезди в косите, сълзи в очите – 1977, реж. Иван Ничев, 102’

15. 07, четвъртък
Звездите на българското кино
Татяна Лолова в Топло – 1978, реж. Владимир Янчев, 84’

Сподели в: