Арт галерия „Нюанс” отваря врати с мистичен спектакъл

В петък – 21 февруари 2014г.,  18.30 часа ще бъде открита най-новата арт галерия в София. Тя се нарича  „Нюанс” и се намира на ул. „Денкоглу“ № 42. Нейни собственици са двама известни творци – художничката Лили Владимирова и реставраторът Емил Чушев.

Новото творческо пространство отваря врати със специална  изложба от иконопис на Лили Владимирова. Експозицията се нарича „Вяра”, а  иконите се показват за първи път пред публика.

Специално за откриването в петък е подготвен впечатляващ спектакъл. Първите гости на галерията ще имат възможност да се насладят на красиво светлинно шоу, съпроводено от мистично акапелно изпълнение.

Събитието ще бъде представено от Любен Дилов-син, личен приятел на авторката и колекционер на нейни творби. За творчеството на Лили Владимирова ще говори изкуствоведът проф. Чавдар Попов.

Новата галерия дава заявка да бъде неотменима част от столичния културен календар. „Нюанс” има амбицията да предлага съвсем нова концепция за представяне на изкуство.

Арт галерия „Нюанс” разполага със сто квадратни метра изложбена площи и малък уютен двор, скрит между високите сгради в центъра на София.

„Обещаваме на публиката начало на поредица от стойностни събития, с които вярвам, че ще предизвикаме интереса на ценителите на българско и чуждестранно изкуство”,заяви Емил Чушев. „Нашата галерия има за цел да стане дом за всички хора, които творят изкуство. Ще се опитаме да направим изкуството атрактивно и да възпитаваме и провокираме любов към творчеството”,сподели Лили Владимирова.

Сподели в: