Артистични идеи за цветя в градината

Kafene.bg | 01.08.16На 1 август празнуваме ден на градинаря в България. Честит празник на всички, които се грижат за градината - цветя, храсти, дървета, зеленчуци, като професионалисти или като любители!

По този повод ви предлагаме няколко идеи за артистично представяне на цветята в градината. Може да ги приложим на вилата или на тревата пред входа - в съзвучие със съвременната представа за градско градинарство.

Аранжирайте саксия върху старо колело. Не откриваме топлата вода, но пък идеята е толкова симпатична, не няма как да не я припомним. Боядисайте колелото в цвят, който подхожда на екстериора.И още: Сукулетнти растения в рамките на стари прозорци. Идеята е на ресторанта Made in Blue в София и може да се види в неговата градина.

Тези растения не са кризни, не изискват дълбока саксия и много грижи. Те са издържвили на студ, на сняг, на висока температура, силно слънце и не изсикват много влага. Най-често се използват в микс от различни видове. Може да използвате ешеверия:  Echeveria 'Golden Glow', Echeveria elegans, Echeveria prolifica, седум - Sedum sediforme, семпервивум - Sempervivum arachnoideum и др.И още цветя по стената. Внимавайте с поливането, ако водата потече извън саксиите, ще остави следи по стената. Изберете еднакви по цвят саксии в контрастен цвят от стената и цъфтящи цветя.И още една идея - рециклирана автомобилна гума като кашпа. За тези, които обичат не обичат думата "боклуци" и обичат да оползотвворавят отпадъците като им вдъхват нов живот.Рафт за цветя от стара стълба. Собствениците толкова обичат стила "винтидж", че дори са я оставили небоядисана.И пак в стил "винтидж" - всичко може да бъде саксия - дори старата месомелачка и отдавна забравения чайник.Завършваме с една хубава мисъл за цветята на древногръцкия философ Епикур: Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.

Прочетете още:

Кой сади цветя и кой ги краде
реклама
Коментари 0 коментара

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Ако се построи къща на щастието, най-голямото помещение ще е чакалнята.

    Жюл Ренар

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker