Артистична атмосфера на откриването на изложбата "Кафето и градът"

Сряда, 19 ноември – малко мразовита, но специална ноевлрийска вечер. Денят, в който се откри дългоочакваната изложба "Кафето и градът" с произведенията на 21 избрани автори от едноименния конкурс. И то не къде да е – а в "Апартамента" (ул. Неофит Рилски 36) – убежището на артистичните души, търсещи едновременно домашен уют и среща със сродни души.

Още преди 19 ч, когато трябваше да бъде официалното откриване, "Апартамента" започна да се пълни с любопитни да видят прочита на селектираните автори върху необятната тема за кафето и града, вървящи ръка за ръка в кратко есе със снимки.

Избягали от градския шум и задръстванията, първите посетители ги очакваше изненада:
Творбите не бяха закачени по стените, така както сме свикнали да ги виждаме в  традиционните изложби, а  събрани в оригинални колажи, разпръснати из помещенията. Всеки може  да разгледа подробно елементите и символите на градската култура, намерили израз в селектираните произведения от изложбата "Кафето и градът" до края на месец ноември.

Малко след 19 ч. Бони Бонев от Фото Зона и Жюстин Томс от Kafene.bg дадоха начало на официалната част и казаха няколко думи за идеята на изложбата, след което започна награждаването. Големият победител, носещ псевдонима blacksun, се оказа младо момиче, чието голямо хоби е фотографията. Тя получи полупрофесионален фотоапарат и почетна грамота от организаторите за "Метаморфози на едно градско кафе". Още 20 участници, които участваха под псевдоним, разбулиха на церемонията истинската си самоличност, когато получиха своите подаръци сувенири от Kafene.bg и Фото Зона .

След награждаването вечерта премина в приятни разговори и дегустации на екзотичните напитки, предлагани в "Апартамента".

Прочетете още за "Кафето и градът" и вижте имената на всички победители

Сподели в: