Артистите от "Cirque du Soleil" пристигат с впечатляващи костюми

Спектакълът "Saltimbanco", който артистите от "Cirque du Soleil" ще представят в България, е характерен и класически, вдъхновен от градската атмосфера на метрополиса и неговите колоритни жители. Градовете са мрежа от вътрешни взаимоотношения, но същевременно са и наниз от парадокси и именно на базата на тази идея е създадено цялото шоу. Костюмите в шоуто са изцяло в ярки цветове, ексцентрични и еклектични. Героите не са облечени просто в реквизитни дрехи; костюмите са създадени така, че да опишат нагледно развитието на всеки отделен персонаж в шоуто.

Произведени са в Монреал в щаба на Cirque Du Soleil International, в който са наети над 300 шивачи за създаването на дрехите. Всеки изпълнител има между три до пет костюма, като всеки един от тях може да съдържа над 12 отделни части.

В производството на отделните сценични дрехи са използвани над 80 различни вида копчета. Костюмите са съхраняват в над 50 огромни сандъка по време на пътуването на шоуто от град на град.

В шоуто има над 250 чифта обувки, като тези използвани от изпълнителите по време на Китайските колони, биват преработени преди всеки номер.

Представленията у нас ще бъдат на 3 февруари от 20.00 часа, на 4 февруари от 16.00 и от 20.00 часа, и на 5 февруари от 14.00 и от 18.00 часа.

 Още по темата:

"Цирк дьо Солей" идва в България с най-новото си представление „Saltimbanco”

Спектакълът Saltimbanco на Cirque de Soleil с музика на живо на представленията в София

Сподели в: