"Арката” на Ева Квартет е най-мащабната продукция в световната етно музика

Най-мащабната продукция в историята на световната етно музика е български проект

С ексклузивна премиера у нас излиза „Арката” – най-мащабната продукция в историята на световната етно музика. Новият албум на Ева Квартет е съвместна работа с френския композитор и продуцент Хектор Зазу, който в своята лебедова песен преплита българския фолклор с класика, джаз, фюжън и електронен авангард. Българските гласове отдавна са визитната картичка на страната пред света, но в „Арката” изключителните Ева Квартет са в компанията на повече от 50 музиканти от 13 държави.

Списъкът включва имена, които до момента не са работили заедно – кралицата на експерименталната електроника Лори Андерсън (САЩ) и Bollywood String Orchestra (Индия), китаристите Robert Fripp (Великобритания) и Bill Frisell (САЩ), Антони Дончев (България) и барабанистът на R.E.M. Bill Rieflin (САЩ).

В „Арката” се включват едни от най-големите световни етно и джаз музикантиДживан Гаспарян (Армения) – дудук, Золтан Лантуш (Унгария) – цигулка, Нилс Петер Молвар (Норвегия) – тромпет, Руичи Сакамото (Япония) – пиано. Заедно с тях звучат горещите вокали на Kaushiki Charkaborty от Индия, виртуозни изпълнения на алжиреца Mehdi Haddab (The Speed Caravan) и магическата флейта на Carlos Nunez от Испания.
Разбира се, в албума участват и изключителни български музикантиSofia String Quartet, Антони Дончев, Костадин Генчев, Димитър Христов, Даниел Спасов, Двуглас и др.

Продуцент на албума е Димитър Панев – съосновател на Кукер Мюзик и собственик на българо-германската музикална компания Елен Мюзик, която издава албума. Съвместно с Хектор Зазу той осъществява сложния процес по записването на всички изпълнители в рамките на няколко организирани и десетки импровизирани студийни сесии на четири континента. „Арката” е миксиран и мастериран от Питър Уош – звуков инженер с огромен опит, работил с редица световни имена – от Spandau Ballet и Stevie Wonder до Peter Gabriel и Pulp.

Специално по повод излизането на албума Ева Квартет ще направят последния си акустичен концерт, преди две от дамите във формацията да се сдобият с нови рожби. Събитието ще се състои на 11 април в новото пространство за кулинария и култура „На седмото небце” (пл. Славейков 11), където само 50 гости ще могат да се насладят на музиката на Ева квартет и да се сдобият с албума на специална цена, с автографи.

Ева Квартет

Изключително ограниченото количество билети на цена от 15 лева ще се продава само на място от днес 4 април. Всички, закупили билети, ще могат да се насладят и на ексклузивно приготвена вечеря след концерта на по-ниски цени. Началото на събитето е 19.30 часа.

Сподели в: