Арена на смеха в галерия "Актив Арт" във Варна

Традиционните конкурси за фото и видео шега, хумористична поезия и проза се радват на все по-вече участници от цялата страна. Под мотото “Око за другите” любители и професионалисти фотографи и видеооператори ще измерват чувството си за хумор. Естествено е своите сюжети гилдията на фоторепортерите от местните и национални медии  да търси в ежедневната си практика, където между персонажи, преекспонирани в медийното пространство умело се вмъкват рекламните недоразумения. За участниците-любители  преобладават домашните любимци и жизнерадостните сюжети с деца. Попадащите в  графата “смях през сълзи” подсказват, че и в криза можем да погледнем с чувство за хумор света около нас. Изложбата ще бъде експонирана на 27 март.

Човекът- шоу Кирил Аспарухов отново  ще оглави журито, в което традиционни членове са и доцент Савка Казаларска от ВСУ”Черноризец Храбър”, в качеството си на естет, Диана Настева – “Орка студио”ООД – съмишленик и спонсор на конкурсите почти от самото им създаване, Васил Панчев – мениджър проекти на CNsis, осигуряващи втора поредна година наградите за вторите и трети мяста и двукратният  победител от  2001 и 2005г в категория “професионалисти” фотографът  Любомр Бенковски.
В 18.30 часа  ще бъдат обявени носителите на тазгодишните статуетки, осигурени от галерия “Актив Арт”, дело на търновските дърворезбари братя Стойчеви  за раздел фотография, Непосредствено след което ще бъдат излъчени конкурсните видеоматериали, които тази година ще включват и пикантни сцени от светбения ден, благодарение на фотостудио “Х”.

На 28 март от 18.00  часа почитателите на изящното слово от цялата страна ще си дадат среща в галерията, за да аплодират най-смешните истории, разказани в поетична и прозаична форма, в които авторът е герой  на своята творба. Администраторите на  най-популярния сайт за художествена литература “Hulite.net” вече са готови с номинациите в двете категории.
По настояване на Митко Динев/ хулитер/ неговата фирма “Загора Холдинг” осигурява наградите за първите места – поезия и проза – едноседмична почивка за двама в хотел “Бриз ІІ” .

В унисон с темата първи април е и мартенската която по обясними причини  ще бъде в събота 28 – ми след церемонията по награждаване. Специални гости ще бъдат създателите на фолклорните интернет лакърдии  от Кратунци и всеобщи любимци в сайта:

Калина / Kalina / – Маргарита Панайотова,
Винета / trite_gaidi / Албена Соколова,
Кмета Катю / K2 / Петър Делчев,
Питрана / Кamik / Камелия Кондова,
Вълкана / Valkana/ –  Валентина Урумова,
Дядо Поп / dqdo_pop / Костадин Георгиев,

провокирани от непресъхващият извор на въпроси Кирил Аспарухов.
 

Сподели в: