Антония Маркова: Повярвах, че имам глас и талант за музика

В поредица от интервюта представяме 7-те български момичета, достигнали първия кръг за певчески таланти в музикалния конкурс AVON Voices.

Антония Маркова е на 25 г., от Пловдив. От дете пее в детски хорове като солистка, но започва професионално да се занимава с музика преди 13 години, когато е и първата й самостоятелна изява. Кандидатства за участие и в първи кръг на AVON Voices с песента “You make me feel like a Natural Woman”. Избира нея два пъти, защото вярва, че музиката и пленяваща, а текстът е позитивен. Тази песен те кара да повярваш, че е въпрос на време да срещнеш човек, с когото да се чувстваш щастлива и истинска жена. Това наистина се случва, стига да бъдеш позитивен към самия себе си и към света.

Как решихте  да участвате в конкурса?
Възможността, дадена ни от AVON Voices, е уникална и защо не точно тук и сега да се сбъдне мечтата ми. Упорита съм и обичам да се доказвам в условията на конкурси като проверявам себе си. Музиката е моят живот и смятам , че имам силите и таланта да се боря, затова реших да участвам. Аз мисля , че имам любовта страната ни. Искам света да разбере за мен и да получа симпатиите на световната публика. Това  ще ми подскаже, че вървя в  правилната посока и това, което правя се харесва извън тесните национални граници. Така ще се усетя част от света.

Разбира се, имам подкрепата на моите приятели, които знам, че са до мен и ще ме подкрепят и най-вече на моите родители, които силно вярват в мен и ме окуражават. Всичко това ми дава куража да участвам смело в такива амбициозни конкурси като AVON Voices.

С какво AVON Voices промени живота Ви?
Накара ме да вярвам , че има някой , който напълно безрезервно е готов да помогне на таланта и че сме една крачка по-близо до успеха. С пътуването си в Париж и всичко, което ми се случи там, успях да видя какво е истински професионализъм, истинско внимание и как човек може да се чувства специален, докато прави това, което обича. Започнах да вярвам, че съм шансът да сбъдна мечтата си е все по-голям. Уверих се, че моят глас и талантът ми наистина имат значение.

Това ли е най-голямото приключение, което сте изживявала някога?
Имала съм  доста ценни преживявания и големи приключения, но откровено мога да кажа, че до днес това е най-голямото ми приключение в моя живот. За първи път участвам в толкова глобално и изпълнено с  предизвикателства събитие. Чувствам се като в приказка – изпълнена с много звезден прах и магия, с магията на музиката, с приказни места, за които винаги съм мечтала. Разбира се, като всяка приказка и тази си има своите вълшебници – вълшебниците от AVON, които правят чудеса. В тази картина аз се чувствам като главна героиня , изключително специална и оценена. С участието ми в Avon Voices  моите мечти започнаха да се сбъдват. Винаги съм желала да посетя Париж – градът на любовта. Най-голямата ми мечта – светът да разбере за мен и талантът ми е вече на път да се сбъдне. Първо, с участието с видеото ми, което хора от цял свят видяха. Второ, с преминаването ми на първи тур сред толкова певици от цял свят. Надявам се с всяка следваща стъпка в този конкурс да бъда една крачка по-близо до успеха. Искам прекалено силно това да се случи и затова вярвам, че ще стигна до края.                             

От Балканите само българки сте се класирали за първи кръг. Какво е усещането?

Това е световен конкурс, в който участват представители от много държави. Усещането да доказваш себе си сред толкова талантливи хора и то от различни краища на света, от различни музикални школи, с различни музикални виждания, е просто фантастично. Фактът, че преминавам на следващ етап ми дава още по-голяма увереност, самочувствие и желание да успея. Усещането, че бях една от малкото, които избраха сред 6000 човека е неизразимо с думи, уникално!

За какво мечтаете?
Да постигна върхове в живота и на сцената. Искам най-близките на сърцето ми хора да са до мен и да имам  поводи само за усмивки. Към този момент най-голямата ми мечта е да спечеля конкурса на  AVON Voices. Дай Боже това да се случи. Тогава може би ще започнат да се сбъдват една по една всичките ми мечти.

Какво Ви предстои оттук нататък?
Вярвам, че оттук нататък ми предстоят само хубави неща, придружени с позитивни емоции. Надявам се да посрещам с усмивка и вяра всеки нов ден; да израствам професионално; да обикалям света и да посещавам мечтаните от мен дестинации; да срещам по пътя си само истински приятели и да съм щастлива с хората, близки на сърцето ми. Ако съм здрава и имам тези няколко много ценни неща, нямам нужда от друго. Това е ще е моето пълно щастие.

Прочетете още:
7 българки ще се състезават в музикален конкурс в Париж
Български талант в лицето на Симона Велкова
Михаела Филева: Искам с песните ми хората да се усмихват
Десислава Златева: Когато пея, се пренасям в друг свят
Ива Иванова: Конкурсът AVON Voices ме накара да повярвам в себе си
Йоанна Томова: Участвах в конкурса AVON Voices с песен на Уитни Хюстън

Сподели в: