Антитерористична акция

На 9 юли очаквайте книгата на Сергей Самаров “Антитерористична акция”. Авторът познава спецификата на работа на СПЕЦНАЗ от личен опит. Служил е като технически специалист в отрядите със специално назначение към Главното разузнавателно управление на Русия. Участва в много операции на територията на Русия, Виетнам, Ангола, Никарагуа, Афганистан и др. В момента изцяло е посветен на писателската и журналистическата си дейност.

В книгата „Антитерористична акция“ ще се срещнете с бившият офицер от спецчастите на ГРУ майор Толстов, който работи в частно детективско бюро. Местната полиция и ФСБ го канят като консултант в разследването на убийство, извършено по характерен за СПЕЦНАЗ начин. Заподозрян е бившият му командир от Афганистан подполковник Проханов. Обвиненията лесно отпадат – подполковникът е останал инвалид след последната си мисия.

Двамата ветерани не подозират, че са влезли в полезрението на жесток и опасен убиец. Легендарната терористка Мария, по прякор Гаврош, подготвя серия от терористични акции в няколко големи града, за да всее страх и ужас. Макар и рускиня по произход, тя е фанатично предана на идеите на исляма. Кариерата й започва от лагерите за наемници в Афганистан и Ирландия, а по времето на войната в Чечня командва собствена диверсионна група.

За да изпълни своите цели, на Мария са й нужни опитни хора с цел подготовка на чеченски терористи. Тя се насочва към бившите офицери от СПЕЦНАЗ, които водят труден живот в общество, което не признава заслугите им. Когато Толстов и Проханов отхвърлят нейните предложения, Мария не се поколебава да ги изнудва. Тя инсценира убийство с извършител Толстов и отвлича дъщерята на Проханов.

Сега не им остава нищо друго, освен да проведат последна мисия и да се внедрят в чеченската групировка. В опасната игра залогът е много по-висок от живота им.
От тях зависи съдбата на близките им и на хиляди невинни хора… И честта на СПЕЦНАЗ.

Сподели в: