Ансамбъл "Чинари" разказва с танц "Възрожденски разкази"

Най-новият, въздействащ и вдъхновяващ спектакъл на Ансамбъл “Чинари” – “Възрожденски разкази" ще бъде представен премиерно на 28 ноември в зала 1 на НДК!

Пълният състав на “Чинари” заедно с  60 музиканти на сцената – в това число група “ETNOTIX”, трио “Булгарина”, мъжки квартет “Българи”, както и специалното участие на “Софийски духов оркестър” с диригент Юли Дамянов, ще поднесат на публиката поредното фолклорно бижу със запазената марка “Чинари”. Посланието на спектакъла е да си спомним за големите български възрожденци, които днес не са и не бива да бъдат забравени.

Вихрени български хора, патриотични маршове и възрожденски песни ще бъдат съчетани с едни от най-съкровените и любими произведения на Христо Ботев, ще ни накарат да си ги спомним и да ги чуем и видим през погледа на днешния ден.

Малко преди Коледа и според традицията на “Чинари” от години насам да представят нов авторски спектакъл в края на годината, феновете на българския фолклор ще се насладят на един различен, патриотичен и зареждащ спектакъл. Автор, хореограф и режисьор на спектакъла е Асен Павлов – носител на ИКАР 2015г с ансамбъл “Чинари” за спектакъла “Траките”.

Билетите за "Възрожденски разкази" на 28 ноември в зала 1 на НДК могат да се закупят в интернет в мрежата на Ticketportal.bg, а също и в Билетен център в НДК, касата на зала “Арена – Армеец”, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV,  Office1Superstore, “На тъмно”. Цената им е от 10 до 40 лв., според мястото в залата.

* * *

С премиерата на "Възрожденски разкази" на 28 ноември, танцьори и музиканти ще отдадат по различен начин своята почит към един от най-големите автори и герои на Възраждането ни – Христо Ботев. С танц и музика, под съпровода на пъстра палитра от музикални инструменти, “Чинари” ще ни припомнят стиховете “Майце си”, „Моята молитва”, “Елегия” и още от шедьоврите на поета, които вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл ще въздействат за пробуждане на националния дух и гордост.

Можете да се присъедините към събитието във фейсбук – ТУК.
Билети можете да поръчате  – ТУК.

Сподели в: