Ансамбъл "Чинари" представя нов спектакъл – "Възрожденски разкази"

Ансамбъл "Чинари" представя най-новия си спектакъл на 28 ноември в зала 1 на НДК.  Танцьорите от “Чинари”, певиците от трио “Булгарина”, музикантите от група “ETNOTIX” и със специалното участие на музикантите от “Софийски духов оркестър” с диригент Юли Дамянов ще ни разкажат най-силните и незабравими “Възрожденски разкази” преплитайки на живо танц, музика и песен с емблематични стихове от епохата на Българското възраждане. 

Вихрени български хора, патриотични маршове и възрожденски песни, съчетани с едни от най-съкровените произведения на Ботев, Вазов, Захари Стоянов и други ще ни накарат да си спомним за тях и да ги усетим през погледа на днешния ден.

Автор, хореограф и режисьор на спектакъла е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015г с ансамбъл “Чинари” за спектакъла “Траките”. С премиерата на “Възрожденски разкази” на 28 ноември в зала 1 на НДК, трупата затвърждава традицията да представя ежегодно нов авторски спектакъл в същата зала за почитателите на българския фолклор.

Във спектакъла ще си припомним стиховете на Ботев – “Майце си”, Моята молитва”, “Елегия” и още шедьоври от българската литература, които вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл ще въздействат по нетрадиционен начин, за пробуждане на националния дух и гордост. Посланието на спектакъла е да напомни за тези големи българи, които днес не бива да бъдат и не са забравени.

Билетите за “Възрожденски разкази” на 28 ноември в зала 1 на НДК вече са пуснати в продажба в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК, касата на зала “Арена – Армеец”, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV,  Office1Superstore, “На тъмно”. 
Цената на билетите в продажба е промоционална и е между 15 и 35 лв.

 

Сподели в: