Ансамбъл „Българе” ще танцува в подкрепа на „пеперудените деца”

На 2 април от 19 часа не пропускайте концерта на ансамбъл „Българе”. Има поне две сериозни причини да го направите и да бъдете по това време в зала 1 на НДК. Защото тогава ансамбълът ще отбележи десетия рожден ден на най-успешния си спектакъл „Това е България”. Освен това всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на децата, страдащи от рядкото заболяване булозна епидермолиза. Тъй като кожата им е крехка, като крилце на пеперуда, и от най-лекото докосване може да бъде наранена, наричат тези деца „пеперудени”. Събитието е подкрепено и от Лайънс Клуб „Свети Йоан” и „Свети Иван Рилски”.

Създаден и поднесен по съвременен начин, спектакълът „Това е България” пленява с умело пресъздадената българска история, традиции и фолклор. През магията на самобитната българска култура с характерните й народни танци и музика, виртуозното изпълнение и ненадмината хореография се поставя ново течение в българското фолклорно сценично изкуство. Сценарият, хореографията и режисурата са на Христо Димитров – създател и продуцент на ансамбъла, музиката е на проф. Милчо Василев.

Билети за концерта можете да закупите на касите на НДК или в мрежата на EVENTIM. Подарете си едно прекрасно преживяване, подарете надежда на пеперудените деца. Те имат нужда от нашата помощ.

Сподели в: