Ансамбъл "Българе" ще представи спектакъла "България през вековете" в Русе, Белоградчик и Етрополе

НФА „Българе” ще представи спектакъла „България през вековете” в Русе, Белоградчик и Етрополе.

На 19 юни 2008 г. от 21 часа в Летен театър (ДНА) в Русе ансамбъл "Българе" ще представи спектакъла "България през вековете”. 
Концертът се осъществява със съдействието на Община Русе. 
Билети се продават на касата пред Съдебната палата.
      
Спектакълът "България през вековете"ще бъде представен и в град Белоградчик на 28 юни 2008 г. от 21 часа в Летен театър "Гъбите”. Концертът се осъществява под патронажа на кмета на града Емил Цаков.

На следващия ден – 29 юни 2008 г. от 21 часа историческият спектакъл на ансамбъл “Българе” ще бъде изнесен на площад "Девети септември” в град Етрополе. Представлението е под патронажа на кмета на града инж. Богомил Георгиев.

Спектакълът “България през вековете” цели да си припомним кои сме, откъде идваме и как стигнахме дотук. Като българи да знаем какво ни дава основание да се гордеем с историята си, да помним как миналите векове са оформили лицето на България. Никога да не забравяме колко пъти народът ни е намирал сили да оцелее. Седемте музикално-танцови картини на спектакъла обхващат най–важните моменти от българската история.

1. Началото – 681 г., 2. Златният век – предимно певческа картина, 3. Сватбите на Иван Асен II – България по време на Второто българско царство, 4. В окови – падането на България под турско робство, 5. Кочо – най-въздействащата картина, 6. Освобождението, 7. ХХ век.

           

Сподели в: