Ансамбъл "Българе" с престижна награда

В чест на Националния празник за деня на Съединението на България, на официална  среща на 3-ти септември, Отличието "ЗЛАТНА КНИГА" – значка, изработена с 24-каратово злато в Монетния двор на България с формата на отворена книга, бе връчена на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос за развитието на българската култура.

На шест официални събития през годината, в рамките на Проекта "Аплодисменти за България", се връчват Отличия на обществено признати представители на българската наука и култура и на български градове и села, които притежават уникално културно наследство. Почетното Отличие се присъжда от Неправителствената организация "Европейски форум на експертите" в сътрудничество с  "Официално представителство на уникалните селища в Европа".

Номинациите се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура и от кметове на 156 български градове и села, носители на Отличието "Златен печат" за Уникално европейско селище заради древна история и култура. 

Сподели в: