Ансамбъл “Българе" с благотворителен концерт

На 25 февруари от 19:00 ч. в зала 1 на НДК ще се състои концерт под мотото "Артисти подкрепят артисти", организиран от НДК и ансамбъл “Българе”. В събитието ще вземат участие НФА "Българе", Албена Вескова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Влади Въргала, триото български тенори "Уникалните гласове", трио "Сопрано", квартет "Интро", рок група "Рока Рола", Цветелина, Димитър Туджаров-Шкумбата, Звезделин Минков и Крум Крумов, дуото Крис и Велин и други приятели на ансамъла. За първи път пред публика ще бъдат показани и фрагменти от проекта "Осмото чудо".   
 
Билетите за благотворителния концерт на 25 февруари в зала 1 на НДК са с цена от 20 до 50 лева и могат да бъдат закупени от Билетния център в НДК и мрежата на Ticketportal.bg.
 
Спектакълът "Осмото чудо" е четвъртият мащабен проект в програмата на ансамбъл “Българе” и ще представи богатството на българския фолклор в неговото многообразие и историческо наследство. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е Христо Димитров, а целият екип работи по него от две години насам.
 
За 12 години твърческа дейност ансамбъл “Българе” е  изнесъл над 1 500 концерта у нас и в чужбина. Спектакълът “Осмото чудо” ще бъде първата нова продукция на състава за последните осем годни, а премиерата му се очаква по-късно през годината.

Сподели в: