Ансамбъл "Българе" отбелязва 3-ти март с концерт

Танцовият ансамбъл "Българе" ще представи историческия си спектакъл "България през вековете" в редица градове из страната през месец март. Спектакълът е част от програмата на "Българе", с която формацията чества националния празник 3 март. Представленията, които ще изнесе ансамбълът през месец март 2009г. са част от Националната кампания на фондация “Българе” –  Второ Българско Възраждане. Самият танцов спектакъл се доближава да традиционните фолклорни концерти само с това, че се играе на сцена и на места в него звучи фолклорна музика. Едни от най-добрите актьори сред танцьорите – всичките 25 момчета и 25 момичета на "Българе" в спектакъла предимно имат актьорска игра. Партнират им и двама професионални актьори – Димитър Селенски и Емил Марков.

Национален фолклорен ансамбъл “Българе” ще отбележи Освобождението с танцовото си представление в няколко български града. Ето кои са те и на кои дати може да видите впечатляващия спектакъл:

Дата: 2 март 2009г.
Час: 11:00
Място: Горна Малина, местността “Арабаконак”
На този концерт ще може да се насладите не само на танцовото майсторство на ансамбъла, но и на изпълненията на трио “Уникалните гласове”. Специален гост на празника ще бъде премиера на Република България – Сергей Станишев.

Дата: 3 март 2009г.
Час: 18:00
Място: Карлово, читалище “Васил Левски”

Дата: 5 март 2009г.
Час: 19:00
Място: Самоков, зала “Самоков”- билети може да намерите на касата на зала "Самоков" и информационният център на Ларгото.

 

Ансамбъл "Българе" превзема Бродуей

Сподели в: