Анимационни филми-фаворити в сезона на кинонаградите

"Отвътре навън", "Добрият дизозавър" и "Миньоните" са сред анимационните фаворите в сезона на кинонаградите, който започва през декември, а кулминацията разбира се са "Оскар" -ите през февруари.

Снощи станаха ясни номинациите на 43-те годишни награди „Ани“ (Annie Awards). Сред отличените ленти се откроиха три сигурни фаворита – "Отвътре навън" и "Добрият динозавър" на "Disney Pixar" и "Миньоните на Illumination". Историята за чувствата на Райли затвърди прогнозите за номинация за „Оскар“, като отнесе 14 номинации за „Ани“, включително за най-добър анимационен филм. На второ място се нареди другата лента на Disney Pixar, която в момента владее екраните в България – "Добрият динозавър". На трето място по брой номинации за „Ани“ са жълтите пакостници "Миньоните", които превзеха сърцата на малки и големи по целия свят това лято.
 
Сред номинираните на първите престижни награди за сезона са Джурасик свят, Отмъстителите: "Ерата на Ултрон" и "Хобит: Битката на петте армии". Те се борят в категория „Най-добри анимирани ефекти в пълнометражен филм“.
 
Националната асоциация на кинокритиците също обяви своите фаворити. За най-добър анимационен филм те обявиха "Отвътре навън". Две награди получи осмият филм на Куентин Тарантино – "Омразната осморка", който очакваме в кината у нас на 8 януари – Дженифър Джейсън Лей беше отличена за най-добра поддържаща женска роля, а Куентин Тарантино получи статуетката за оригинален сценарий. За най-добра поддържаща мъжка роля кинокритиците наградиха Силвестър Сталоун за ролята му в "Крийд: Сърце на шампион". Лентата излиза в кината у нас на 1 януари.
 
 

Сподели в: