Андреа Бочели с нов албум по случай петдесетия си рожден ден

Incanto разкрива личната привързаност на легендарния изпълнител към вечните италиански песни. Самото заглавие разкрива магията на традицията в композирането, пеенето и споделянето. Този албум е отдаване на почит към музиката, която Андреа слуша и обича от дете, както и личен подарък към милионите му фенове, които споделят страстта му. Той е и едно незабравимо празнуване на петдесетия му рожден ден.

В един свят на непрекъснати промени и скоростно развитие, в който се цени новото, а традициите непрекъснато биват променяни, италианската популярна песен е източник на най-свещеното – вечността.  През цялата си кариера, Бочели изпълнява италиански песни от сърце и душа, докосвайки публиката с емоционалната откровеност на интерпретациите си.

Постоянността и личното отношение лежат в основите на този албум, направен, за да докосне сърцата с любов. С уникалната комбинация от Андреа Бочели, 14 скъпоценности от италианската съкровищница, уникални оркестрации и топъл звук, Incanto е осъден да стане глобален хит.

Албумът ще достигне и до нови слушатели, тъй като песните не са загубили нито оригиналната си свежест, нито силата си. Към неаполските и сицилиански песни, които знае от детството си, Бочели добавя и няколко, които е изпълнявал само на семейни поводи.

Какво е основното чувство в Incanto? “Както във всичките ми албуми, любовта е основното” – споделя Бочели. „Всички тези песни всъщност са любовни. Но има и други съставки, които в никакъв случай не са по-маловажни – като възхвалата на слънцето и морето в “O sole mio” и “A Marechiare”. Много от песните говорят за тези два елемента, които са коренът на страстта. По някакъв начин слънцето и морето са почвата, в която любовта разцъфтява. А когато има любов, има и надежда и оптимизъм”.

Последното изключително добре отговаря на албума. Incanto е именно алхимична смес от тези три елемента. „Както обичам да казвам, моя мечта е да давам на феновете си това, което аз получавам от великите певци от миналото. Поемам риска да се повторя, но е истина, че музиката ми е помогнала в много трудни за мен моменти” – споделя великият тенор.

Incanto е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Decca с медийната подкрепа на Българско национално радио, списание Мениджър и TV 7.

Пълен траклист:

1.Un Amore Cosi Grande
2.‘O Surdato ‘Nnammurato
3.Mamma
4.Voglio Vivere Cosi
5.Santa Lucia
6.Funiculi Funicula
7.Because
8.Vieni Sul Mar
9.Granada
10.Era de maggio
11.A Marechiare
12.… E Vui Durmiti Ancora
13.Non Ti Scordar Di Me
14.Pulcinella

* * *

Най-доброто от Андреа Бочели във Vivere
Андреа Бочели и Лаура Паузини подкрепиха ActionAid в световната борба с бедността

Сподели в: