Андреа Бочели работи върху нов албум

Passione ще излезе на 28-ми януари 2013 и е спираща дъха колекция от средиземноморски любовни песни и дуети с Jennifer Lopez („Quizás Quizás Quizás”), Nelly Furtado („Corcovado”) и Edith Piaf („La Vie En Rose”). Албумът събира Бочели на едно място и с многократния носител на награди Грами продуцента Дейвид Фостър.

В Passione звездата пее на 6 езика (италиански, английски, френски, испански, португалски и неаполитански), докато Дейвид му акомпанира на пиано заедно с португалския китарист Ramon Stagnaro. Емоционалното звучене е съчетано от кубински и бразилски ритми, както и голям орексър.

Андреа Бочели е икона в историята на музика. Италианският тенор е най-успешният класически изпълнител – албумите му са продадени в повече от 80 милиона копия по цял свят. Пял е пред четирима американски презиценти, двама папи, английското кралско семейство и няколко церемонии по връчване на световните купи от Олимпийските игри. Хвален е от множество музикални величия като Лучиано Павароти, Zubin Mehta, Хосе Карерас, Lorin Maazel, Renée Fleming и Celine Dion.

Andrea Bocelli – Passione

1) PERFIDIA
2) ROMA NUN FA’ LA STUPIDA STASERA
3) CHAMPAGNE
4) ANEMA E CORE
5) QUIZAS QUIZAS QUIZAS дует с Jennifer Loper
6) ERA GIA’ TUTTO PREVISTO
7) TRISTEZA
8) LA VIE EN ROSE с включени вокали на Edith Piaf
9) CORCOVADO дует с Nelly Furtado
10) SARA’ SETTEMBRE (September Morn)
11) LOVE IN PORTOFINO
12) GAROTA DE IPANEMA
13) MALAFEMMENA
14) LOVE ME TENDER

Сподели в: