Андреа Бочели и Лаура Паузини подкрепиха ActionAid в световната борба с бедността

Две от най-големите звезди на Италия Андреа Бочели и Лаура Паузини подкрепиха организацията ActionAid в кампанията против бедността, която помага на повече от 25 милиона души по света. Двамата са подкрепени и от най-известната независима италианска музикална компания Sugar (Вирджиния Рекърдс).

ActionAid вече повече от 30 години се бори с бедността и несправедливостта по света, помагайки на повече от 25 милиона души с храна, подслон, работа, образование и здравни грижи. Клонът на агенцията в Италия е създаден през 1989.

Името, което Андреа Бочели, Лаура Паузини и Sugar избират, е името на песен от последния мултиплатинен албум на Бочели – Vivere The Best Of. Видеото на Dare To Live, което е с участието и двамата артисти, представя ActionAid и насърчава хората да подкрепят целта на организацията да премахне бедността.
 
Андреа Бочели, Лаура Паузини и представители на Sugar ще започнат и да говорят пред публика от  следващия месец, поощрявайки феновете по света да научат повече за организацията и да помогнат.

Бочели казва: „Надяваме се тази инициатива да насърчи нашите фенове да се включат в борбата с бедността. Италианците са щедри хора, а следващата година страната ни ще води G8 срещата на осемте най-богати страни на планетата. Затова е важно Италия да убеди политическите лидери да поемат отговорност. Наясно сме, че нашата кампания е само малка капка, но много капки създават море”. 

Лаура Паузини споделя: „Един милиард души живеят в условия на изключителна бедност. Но не е невъзможно да променим това. Заедно можем да победим бедността. Затова поехме инициативата да се обвържем с ActionAid и тяхната работа. Посланието, което искаме да дадем сред хората, които обичат нашата музика е, че всеки от нас може да подкрепи борбата срещу бедността в света.”.

Режисьорът на видеото към “Dare To Live” Бениамино Катено разказва: „Това е кратък филм, който разказва историята на непознати хора, които се събират от цял свят сред огромен океан от пясък, за да полеят единственото дърво. Работата ми с Андреа, Лаура и ActionAid за мен беше страхота възможност да изразя една универсална идея, толкова простичка, но много символична, която изглежда изгубена като древна свещена книга”.

Mожете да намерите Vivere на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group.
 

Сподели в: