Андреа Басил представя творчеството на "Винсент ван Гог"

Серията представя едни от най-великите европейски художници, оставили неизлечима следа в световното изкуство. Във всяка от енциклопедиите – „Леонардо“, „Рембранд“, „Ботичели“, „Микеланджело“, „Пикасо“, се проследява жизненият и творчески път на отделен художник и се съизмерва творчеството му с това на други прославени художници от неговото време. Изчерпателната информация, великолепните цветни репродукции на най-значимите творби, подробните хронологични таблици и множеството любопитни факти правят изданията от поредицата незаменима придобивка за всяка библиотека.

Винсент ван Гог твори едва десетина години, от 1880 до 1890 г., но успява да създаде над осемстотин картини и огромен брой рисунки и скици. Изцяло самоук, Ван Гог развива свой собствен стил, който продължава да вдъхновява художниците и почитателите на изкуството и до днес. Макар приживе малцина да са го считали за голям творец, през ХХ век, десетилетия след смъртта му, името му се нарежда сред тези на най-великите художници в света. От творбите му струи неподправена завладяваща енергия и експресивност.

За автора:

Андреа Басил е авторка и илюстратор на много детски научнопопулярни и образователни книги. От 1972 година е писателка и художник на свободна практика.

ИК Сиела

Корична цена:

Сподели в: