Ангун идва в България за финала на българската „Евровизия”

Певицата Ангун, която е избрана да представи Франция на конкурса „Евровизия” – ще изпълни ексклузивно песента “Echo (You And I)”, с която ще се бори за престижната победа. Това ще се случи на 29 януари на фестивала MIDEM. Само месец след това – на 29 февруари, Ангун ще бъде гост на финала на българската „Евровизия” и ще изпълни песента си пред родна публика. Събитието ще се предава пряко от 20:30 ч. по Българската Национална Телевизия. Warner Music Франция и Френския национален телевизионен канал France 3 обединяват сили с The French Music Office, за да предоставят ексклузивно представяне на “Echo (You And I)” – френският избор на песен за конкурса „Евровизия 2012”, който ще се проведе на 26 май от 8:35 (CET).

Песента “Echo (You And I)” е написана от Ангун и William Rousseau по музика на Jean-Pierre Pilot, който е участвал в създаването на много супер успешни хитове, и миксирано от Veronique Ferraro, работила многократно със звездата David Guetta. “Echo (You And I)” е бързо темпово парче, което ще ви покори още от първото слушане и ще се превърне в хит в цяла Европа. За да популяризира сингъла, Ангун ще посети над 15 страни – от Португалия до Швеция и Италия. Певицата ще бъде и специален гост на финала на българската „Евровизия”, който ще се проведе на 29 февруари от 20:30 ч. и ще бъде излъчван пряко по Българската Национална Телевизия. Ангун ще завърши своята обиколка на 26 май в Баку, Азербайджан, където ще се проведе финалът на конкурса, който безспорно е европейското музикално събитие на годината.

Ненавършила още 20 години, Ангун вече е звезда в Азия. Точно тогава тя решава да напусне родната си страна, Индонезия, и да загърби успехите, които има, за да стигне по-далеч, стремейки се към международно признание. Тя се установява във Франция, влюбва се в културата и езика на страната и започва да работи с някои от най-известните продуценти. Заедно те създават сингъла “Snow On The Sahara”, който се превръща в огромен хит през 1998-ма и издаден в над 35 страни в целия свят. Оттогава насам, Ангун се превръща в символ на френския музикален износ. Певицата получава френско гражданство преди около 10 години и е наградена с престижното признание Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.

Песента “Echo (You And I)” ще бъде включена в специалното издание на последния и албум “Echoes”, чиято дата на издаване е 26 март. Двете версии на албума “Echoes” ще бъдат на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още на Kafene.bg:

Рафи записва дебютния си сингъл в Лондон

Арканхел представя своя нов проект "Quijote de los sueños" с грандиозен концерт в София

Десислава с песента „Love is alive” отива на финал на „Евровизия”

Сподели в: