Английският ди-джей легенда Pete Tong гостува в София

Английският ди-джей легенда PETE TONG ще гостува в Yalta club – София на 26 април 2008 г. Ди-джей от 70-те, когато хаус музиката още не е била планирана, PETE TONG е една от причините за клубния живот да е такъв, какъвто го познаваме днес. Благодарение на предаванията си по BBC Radio 1 като Essential Mix и Essential Selection, собствения си лейбъл FFRR Records, стартирал кариерата на не един от водещите ди-джеи на сцената в момента, както и с ди-джейски сетове по цял свят, PETE TONG все така остава институция в света на клубната музика.

За разлика от повечето ди-джеи, на които хората рядко помнят имената, PETE TONG ще остане за вечени времена в историята и дори има израз на английски език идващ от името му : “it’s all gone a bit Pete Tong”, използван за заглавие на филм от 2004, в който ди-джеят участва като самия себе си.

Без съмнение това е подобаващ завършек на събитието за месец април THE MASTERS OF SOUND, в което YALTA CLUB събра 5 от най-големите имена на всички времена в клубната музика в рамките на един месец.

Сподели в: