"Ангелополис" от Даниел Трусони

Формат: 60/90/16
Обем: 312 с.
ISBN: 978-954-28-1327-9
Цена: 15 лв.
Превод от английски: Юлия Бучкова–Малеева
Излиза: 15 юли 2013 г.

„Чувствен и интелигентен… Ужасяващо смислен трилър.” – Ню Йорк Таймс Бук Ривю

Кoгатo паднали ангeли влязат в бeзбoжeн съюз с чoвeци и създадат пoтoмствo, слeдват тoлкoва нeпpeдсказуeми, pазтъpсващи и дpаматични събития за цeлия свят, чe искамe на всяка цeна да пpoслeдим дoкpай pазвитиeтo им. С романа Ангелология Даниел Трусони ни въведе в свръхестествения и прелъстителен свят на ангелите, Анеголополис продължава историята за битката на изкуствоведа Верлен и Еванджелин с най-коварните врагове на човечеството – ангело-човешките хибриди, известни като нефилими. Вече са минали десет години откакто Верлен вижда Еванджелин да полита от моста Бруклин; за него ангелските й крила са предателство, което все още го гнети. Нефилимите се възраждат отново и кроят планове да си сътворят собствен рай – Ангелополис, но са безжалостно преследвани от Верлен в новото му амплоа на ловец на ангели.
Загадката около произхода на Еванджелин отвежда ангелолозите от Париж до Санкт Петербург, дълбоко в дебрите на Сибир, по българския черноморски бряг, в пещерата Дяволското гърло. Ангелополис успява да обедини в едно имперското минало на Русия, колекция изящни яйца на Фаберже, албум с хербарий, съвременната генетика и появите на архангел Гавриил на земята, за да ни подари едно ново художествено платно на история и мит.

Даниел Трусони е родена през 1973 г. Детството й преминава в Ла Крос, Уисконсин. Завършила е Уисконсинския университет и Писателската програма на Университета в Айова, където получава награда за проза. Нейни произведения са публикувани в Ню Йорк Таймс, Телеграф, Ню Йорк Таймс Бук Ривю, Тин Хаус. Дебютната книга със спомени на Даниел Трусони Вдън земя (Сиела, 2008) е избрана като една от десетте най-добри книги за 2006 г. от Ню Йорк Таймс, а Ангелология (Сиела, 2010) е бестселър на Ню Йорк Таймс, романът е издаден в 32 страни. В момента Даниел Трусони живее в САЩ и Франция.

Сподели в: