Ана Моралес ще е танцовата звезда на концерта "Братимене"

Последни дни до концерта на Теодосий Спасов и Арканхел на 26 април броят почитателите на свободната музика. Проектът „Братимене”, който ще смеси балкански и фламенко ритъм, е сред най-очакваните събития от Европейския музикален фестивал Варна. Танцовият акцент на вечерта ще бъде популярната фламенко изпълнителка Ана Моралес, отлично позната на световната фламенко сцена.

Танцовото си образование тя започва в Консерваторията в Барселона. На 16-годишна възраст печели 3-годишна стипендия от Compañia Andaluza de Danza (CAD) в Севиля, където продължава своето обучение. Нейният професионален танцов път е белязан от школовката при световно признати учители като Алехандро Гранадос, Хуана Амая, Исабел Байон и Адреас Марин.

Фламенко звездата дебютира на професионална сцена на прочутия театър „Маестранса” в Севиля, като част от фестивала Фламенко биенале през 2000 г. През 2001 г. тя се присъединява към Compañia Andaluza de Danza (CAD) и присъства активно на национални и международни сцени. Ана Моралес участва в представления като „Пикасо Пейзажи” от Хосе Антонио, „Нещата на Пайос” от Хавиер Летор, „Легендата” от Хосе Антонио и др.

През 2004 г. фламенко изпълнителката се снима в „Почит към Дейли”, режисиран от Хосе Антонио, заедно с това взима участие в турнета на национални театри като Peralada, Santander и San Sebastian. През август 2005 г. тя печели националния конкурс на фламенко танци La Perla de La Perla de Cádiz.

Две години по-късно през 2006 г. Ана Моралес се присъединява към кордебалета на Андреас Мартин Къмпани, който взема участие на фламенко фестивала в Лондон. Следващата година фламенко танцьорката става солист в балета на Хавиер Банон в представлението „Меридиана” на фестивала в Херес. Същата година Ана Моралес има премиера на шоуто „David Pérez y Ana Morales” на VII Larachí Flamenca фестивал в Севиля, а след това и в Атина и Париж.

Варненската публика ще има шанса да се срещне със страстната фламенко изпълнителка на 26 април, когато в зала 1 на ФКЦ за първи път в България ще се бъде представен съвместният проект на Теодосий Спасов и Арканхел „Братимене”. В концерта са привлечени и две големи имена на съвременната инструментална фламенко култура – китаристът Дани де Морон и перкусионистът Агустин Диасера.

Билетите за концерта са на цени от 30 и 40 лв. Билети се продават на касата на Фестивалния и конгресен център и на тел. 052 390 801.

Сподели в: