"Американска идилия" – премиера за България и единствена прожекция

Симор Левов, по прякор Шведа, е някогашна спортна звезда, днес – проспериращ бизнесмен Вижте как целият му живот се преобръща в контекста на културните и социални вълнения през 60-те години на миналия век. По това време президент на САЩ е Линдън Джонсън…

В програмата на кино-литературния фестивал CineLibri 2016 очаквайте единствената прожекция на на „Американска идилия“ на 14 октомври, събота, в кино „Люмиер“ от 20:30 ч., дни преди официалната световна премиера!

Режисьорският дебют на Юън Макгрегър e екранизация на шедьовъра на Филип Рот – „Американски пасторал”. Освен самия Макрегър в ролите ще видим фантастичните актриси Дженифър Конъли и Дакота Фанинг.

Не пропускайте единствената прожекция на „Американска идилия” в рамките на CineLibri 2016, която ще се състои на 14 октомври, събота, в кино „Люмиер“ от 20:30 ч., дни преди официалната световна премиера!
 
Още за филма:

В условията на следвоенна Америка един мъж наблюдава как собственият му хармоничен живот се разпада заради политическите пристрастия на дъщеря му. Заради един шокиращ акт на политически тероризъм. Мери, неговата обична дъщеря, се оказва способна на немислима жестокост. Така един ден през 1968-ма Шведа и съпругата му, бивша Мис Ню Джърси, са изтръгнати внезапно от лелеяната американска идилия и захвърлени в безумието на действителността. Какво се случва с психиката на тийнейджър, който хвърля бомба по време на протест срещу Виетнамската война и случайно убива невинен човек?

Филип Рот е феномен за американската белетристика – за своите над 55 години изключително продуктивна и многолика литературна кариера той е писателят, получил почти всяка литературна награда в Америка. Творчеството му изследва и отразява човешката ситуация от най-интимните й проявления до голямата сцена на историческите събития. Черното чувство за хумор, докосващо се безсрамно до най-свещените теми, е съчетано с безпощадна социална зрялост и творческа отговорност относно политическата и културната съдба на Америка и света.

В рамките на CineLibri романът „Американски пасторал”, носител на награда „Пулицър” (1998), ще се предлага със специална отстъпка.

Информация за всички прожекции от програмата на фестивала ще намерите в официалната уебстраница www.cinelibri.com и във фейсбук страницата www.facebook.com/CineLibri/. Билети можете да закупите на касите на съответните киносалони и на www.ticketportal.bg.

Сподели в: