Американско сопрано гостува в Музикалния театър

Режисьорът Марио Николов покани Сюзън Броунфилд за гост в концерта на 22 май в Оперетата. Поводът е предстоящият Празничен концерт спектакъл на 22 май (петък) от 19 часа в Музикалния театър по случай Денят на славянската писменост и култура с участието на възпитаници от новосформираната "Студия за стажант-артисти за оперета и мюзикъл".

След прецизен кастинг в началото на сезона, жури в състав от изтъкнати български музикални творци и педагози одобри 13 млади певци за участници в първия сезон на музикалната студия. Ръководството на Музикалния театър в лицето на проф. Светозар Донев веднага получи подкрепа от Националната музикална академия "П. Владигеров" за сътрудничество и съвместна работа в областта на актьорското и вокално усъвършенстване на младите певци в жанровете оперета и мюзикъл. В продължение на 5 месеца младите таланти работиха с музикален педагог, режисьори и хореографи, а някои от тях вече получиха и своята първа изява на сцената на Музикалния театър.

Режисьорът Марио Николов, който е и зам. директор по художествените въпроси на Музикалния театър, използва престоя в България на сопраното Сюзън Броунфилд, за да я привлече за каузата на младите български таланти. Чаровната певица, която има своите многобройни изяви в САЩ (виж още на: http://www.susanbrownfield.com), ще изпълни за българската публика красивата Ария на Cunegonde от оперетата на Л. Бърнстейн "Кандид".

На 22 май от 19 ч. любителите на мюзикъла и оперетата ще се насладят на още много прочути арии, дуети, ансамбли, танци и хорови изпълнения, съчетани в атрактивен спектакъл от режисьора Марио Николов. Диригент е Ивайло Кринчев, вокален консултант – Михаил Ангелов, хореограф – Светлин Ивелинов, художник Евгения Раева, Режисьори на фрагментите – Калина Ангелова, Юлия Маринова, Николай Петров, Явор Радованов.

Топ солистът на Музикалния театър Марио Николов (виж още на: http://www.myspace.com/mnikolovbg ) се завърна наскоро от европейски гастрол. Тази година популярният ни тенор очарова и далечна Гватемала по време на фестивала "Paiz" с изпълнението на една от коронните си партии Данило от Лехаровия шедьовър "Веселата вдовица". Напоследък почитателите на оперетата и мюзикъла се наслаждават и на поредното професионално поприще на звездата – режисурата. В началото на м. май Марио Николов започна работа и върху нова постановка в Бургаска опера на нашумялата си сценична версия на шедьовъра от Асен Карастоянов "Българи от старо време". Спектакълът се игра осем години с голям успех в Музикалния театър във В. Търново.

Сподели в: