Американски художници показват свои творби в НДК

Изложба живопис и графика от САЩ ще бъде открита днес от 18 часа във фоайето на зала 6 в НДК. Тя ще остане там само до 10 юли 2008 г. Автори са Кристофър З.И. Занг, Брад Гуарино и Фред Милески.

Кристофър З.И. Занг
е роден в Китай – Шанхай. Изселва се в САЩ преди 20 години. Професионален художник. Получава  бакалавърска степен в Източен китайски университет и магистърска степен в Роуд Айлън колидж. Работи в областта на живописта, фокусирайки върху местния пейзаж и местните хора. Основни теми в работите му са бита на китайския народ, класическите танцьори (предимно балетисти), пейзажи, портрети.
Това е първото му посещение в България.

Брад Гуарино е от Ню Йорк. Почти 20 години работи като химик.  За известно време е преподавател в Източния държавен университет в Кънетикът. Сега е художник, чийто предпочитан жанр са фигуралните композиции. Получава  бакалавърска степен в Академичния колеж в Лайм. След това специализира при Андрей Даниел в Художествената академия в София.
За трети е в България.

Фред Милески
е родена  в  Кънетикът, САЩ. Завършва Колежа в Кънетикът – Ню Лондон. Изявява се в областта на операта и джаза. Композира музика, работи като вокален педагог и е дизайнер на бижута.
За трети път е в България.

Сподели в: