Американски натуропати с книга за най-добрият лекар – природата

Без съмнение природата е най-добрият лекар. В това са убедени американските лекари натуропати д-р Майкъл Мъри и д-р Джоузеф Пизорно, написвайки книгата „Енциклопедия на природната медицина“.

Това е грандиозен научен справочник, в който двамата постигат идеалното равновесие между последните достижения в традиционните способи на лечение и дълголетната мъдрост на природната медицина.

Майкъл Мъри и Джоузеф Пизорно – двама от водещите в света лекари натуропати – успяват да постигнат търсения от мнозина баланс между лечебните свойства на традиционната и природната медицина във внушителния си съвместен труд „Енциклопедия на природната медицина“.

Академичният справочник е посветен на необикновените лечебни свойства на т. нар. натуропатична медицина. Авторите обръщат специално внимание на най-новите природни средства, подходящи за лечение на близо 100 от най-разпространените заболявания, сред които: анемия, артрит, афти, бъбречни камъни, мигрена, косопад, остеопороза, разширени вени, розацея, спортни травми, язва и др.

В „Енциклопедия на природната медицина“ Мъри и Пизорно дават полезни съвети за укрепване на организма, отлично здраве и дълголетие, като описват четирите стълба на доброто здраве:

•    Позитивна психическа нагласа
•    Здравословен начин на живот
•    Здравословно хранене
•    Допълнителни мерки.

„Енциклопедия на природната медицина“ развенчава широко разпространения мит, че природосъобразният лечебен подход не се основава на науката. Информацията в книгата се базира на дългогодишния изследователски труд на двамата учени, но въпреки това не цели да замести консултациите с лекар или да подтиква към самодиагностициране. Подробният справочник е предназначен за употреба успоредно с помощта на медицински лица. При все че е изцяло научнообоснована, книгата е написана на максимално достъпен език, което я прави изчерпателен пътеводител в света на природосъобразното лекуване – над 1600 скъпоценни страници, които ни убеждават, че природата е най-добрият лекар!

*
„Лекарите на бъдещето няма да предписват лекарства, а ще създават у своите пациенти интерес към организма, храненето, причините и профилактиката на болестите.“
Томас Едисън

Страници 1616
Корична цена: 69.90 лв.
ИК „Изток-Запад“

Сподели в: