Американски джаз в обновеното Второ студио на БНР

Американски грайндкор-джаз цигулар ще освети обновеното Второ студио на БНР.

Фестивалът "Аларма Пънк Джаз" на БНР и Радио Бинар обединяват сили в неделя вечер, 9 април от 20:00ч., със солов пърформанс на грайндкор-джаз цигуларя и мото-пътешественик от Питсбърг Джоуи Молинаро.

С този концерт "Аларма Пънк Джаз" започва нова камерна серия в добре познатото ви концертно пространство на БНР, в което досега фестивалът е представял световни артисти като Йошио Мачида, Виктор Ереро, Ерик Трюфа, Sig Trio, The Flamenco Thief, Vialka и др., както и почти всички действащи групи от българския ъндърграунд през периода 2008-2015г.

Музиката на Джоуи Молинаро има корени както в грайндкора и блек-метъла, така и директни препратки към фолклора на Апалачите, авангарда на ХХ и ХХI век и "моментните композиции". В концертите си Молинаро изолзва още глас и закачени по тялото перкусионни обекти, както и дървения под на залите, в които свири, шума от публиката и пр. Майстор е на кратките композиции "ала Napalm Death", само че преведени на езика на акустичната музика. Достоен наследник на швейцарското трио Кох-Шютц-Щудер и техния "камерен хардкор". В момента е на европейско турне, което започна в края на януари и ще продължи до юни.

БИЛЕТИ:
6 лв в системата и на касите на Eventim и в "Дюкян Меломан". 8 лв на входа на БНР преди концерта.

Сподели в: