Американският посланик и The Dust Busters откриха музикалната сцена на „Аполония 2010”

Силен старт на музикалната сцена на „Аполония 2010” в Клуб ОББ даде лично американският посланик в България Н. Пр. Джеймс Б. Уорлик, който представи The Dust Busters на българската публика в Созопол.

The Dust Busters са група от Бруклин, Ню Йорк. Тяхната музика включва широка гама от стари песни, балади, блус и инструментални парчета, изпълнени с носталгия и заредени с енергия, характерна за ранните струнни формации като The Skillet Lickers, Dykes Magic City Trio, The Mississippi Sheiks. Репертоарът им е повлиян от шотландско-ирландската и африканската музика, много популярна в западните щати и американския Юг от ранната колониална епоха до Втората световна война. Често свирят с много известни певци, гостуват на фестивали и радио предавания. В това турне с тях е Бетси Плъм, която е израснала с традицията на старите ритми.

След участието на „Аполония 2010” те ще зарадват и почитателите си в София с концерт на 1 септември.

В следващите дни почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в Клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън – АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ и още две премиери – концерт ASTOR FOR FOUR, Музиката на ПИАЦОЛА – Веселин Веселинов – Еко, Венци Благоев, Живко Петров, Христо Йоцов и концерт ONE jazz MAN – Милчо Левиев. С концерти в джаз клуб ОББ ще се представят – МИХАИЛ ЙОСИФОВ СЕКСТЕТ с гост Бен Крос и Концерт 100 ГОДИНИ DJANGO REINHARDT VENTZISLAV BLAGOEV HOT JAZZTET.

Още по темата на Kafene.bg:

Отличиха най-добрите български творци на Празниците на изкуствата в Созопол

Сподели в: