Американската рок банда The Gaslight Anthem ще зарадва феновете с нов албум

Момчетата от американската рок банда The Gaslight Anthem са готови със своя нов студиен запис. Албумът носи името Handwritten и е продуциран от двукратния носител на ГрамиBrendan O`Brien.

„Brendan ни научи на цял куп неща за създаването на песни и звукозаписа. Цялото преживяване беше невероятно. Това е човекът записвал с Pearl Jam, Bruce Springsteen и Rage Against The Machine. Когато той каже, че нещо е „добро”, това означава, че то наистина е добро”, развълнуван е от колаборацията с топ продуцента фронтмена на бандата, Brian Fallon.

Албумът Handwritten е резултат от нестандартно събитие – началото на тази година бандата се качва на стария си концертен ван и отпътува от Ню Джърси към ново творческо пътешествие. Крайната точка е студио в Нешвил, където момчетата се отдават на 5 седмична звукозаписна сесия. Тяхната мисия е да открият най – чистата и изначална форма на рок`ен`рола. Handwritten е най-влиятелният албум в цялата кариера на бандата до днес. Водещият сингъл към тавата, „45”, е поредното доказателство за това – парчето грабва още от първото слушане.

„Ако бях фен, това определено щеше да е следващия запис, който бих искал да чуя от The Gaslight Anthem. American Slang беше готин, но новия ни албум звучи като такъв на банда, върнала се обратно към живота”, споделя още Brian.

„Мисля, че тези парчета се доближават до саунда, който винаги сме търсили”, добавя китаристът Alex Rosamilia.

През последните месеци бандата е изнесла множество концерти в САЩ и Великобритания.

„Винаги съм искал да изпълнявам от сцената на гигантски стадион, да бъда част от водещ лейбъл и известна банда”, доволен е от сбъднатата си мечта Brian.

Припомняме ви, че в състава на The Gaslight Anthem влизат Brian Fallon (вокал и китара), Alex Rosamilia (китара и вокал), Alex Levine (бас и вокал) и Benny Horowitz (ударни и перкусии). Преди Handwritten, групата има издадени общо 3 албума – Sink or Swim от 2007-ма, The`59 Sound (2008) и American Slang (2010).

Сподели в: