Ал Ди Меола стартира европейското си турне от зала "България"

Тази есен, виртуозният китарист Ал Ди Меола ще зарадва българската публика с концерти в София, Бургас и Габрово. От България започва и европейското турне на акустичния му проект World Sinfonia.

Ал Ди Меола е китарист със световна слава и признание, извор на вдъхновение за много джаз и рок китаристи като Ингви Малмстийн, Джон Петручи и др. Едни от най-големите имена в световната музикална сцена като Карлос Сантана, Стенли Кларк, Чък Къриа, Лучано Павароти, Джими Пейдж, Франк Дзапа, Стиви Уондър, и др. са свързани с него в общи проекти. Богатата му дискография наброява 21 солови и участия в над 50 албума, сред които и мултиплатинения концертен албум „ Петък вечер в Сан Франциско” с участието на други две китарни легенди – Пако Де Лусиа и Джон Маклафлин. През 2000-та година големият китарист формира групата „Al Di Meola World Sinfonia“ в която вземат участие музиканти от Куба, Израел, Италия и др. По думите на самият Меола, това е най-добрата му група през цялата му досегашна кариера.

Освен познатите от миналогодишното гостуване на групата в Пловдив и Русе, Фаусто Бакалоси –акордеон и перкусиониста Гумби Ортиз, към проекта тази година са включени и две нови имена. Това са номинираният през 2002-ра година за наградата „Грами“ за най-добър салса албум басист VictorMiranda от Куба,  известният унгарски барабанист Peter Kaszas  и френския китарист Kevin Seddiki .

Концертите ще се проведат на:

7 ноември зала „България”, София 20:00ч
8 ноември Опера Бургас 19:00ч
10 ноември Културен Дом Габрово 19:00ч

Билети се разпространяват в мрежите на Ticketstream, Евентим, магазини Office1Superstore, M-ТЕЛ, М Свят, Пикадили  както и на касите на залите.

Сподели в: